Annons

Annons

Nu vet jag vad jag ska äta för att magen ska må bra!

Dela
(0)

 

Linda Gylesjö var bara 13 år när hon började få besvär med magen.

– Jag hade en otrolig halsbränna och fick magsyra upp i matstrupen, så  jag fick palla upp kuddar mot väggen och sova sittande, berättar hon i Hemmets Veckotidning nr 48.

Annons

 

Eftersom Linda alltid varit en aktiv idrottstjej som cyklat, simmat, spelat fotboll och innebandy blev magkatarren ett hinder för henne.

– Ibland fick jag bryta mitt i en match och ringa pappa så att han kom med medicin och kanske lite knäckebröd eller mandlar att lugna magen med. Jag ville nog inte erkänna att mitt liv blev begränsat och att jag inte kunde göra allt jag ville.

 

Idag är Linda 31 år, arbetar som sjuksköterska och bor på en gård utanför Linköping.  Det har visat sig att hon har colon irritable (IBS) och att hon utvecklat Crohns sjukdom, en ärftlig sjukdom  som gör att hon måste vara extra försiktig. Med hjälp av en dietist har hon provat sig fram och lärt sig vad hon kan äta och vad hon bör undvika. Hon tar Losec morgon och kväll, äter regelbundet under dagen och lagar all mat själv.

– Mitt bästa tips är att avsluta kvällen med gröt! Den lägger sig så mjukt och varmt i magen…

 

Foto: Staffan Gustavsson


Läs mer om:

Dela
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…