Annons

Annons

Nu tar vi en kopp kaffe!

Dela
(0)

Det är inte alla människor som gillar spindlar. Själv har jag inget emot dem, många är ju väldigt vackra och färgglada. Den stora husspindeln till exempel, den där jättestora bruna med långa lite håriga ben som man ibland ser uppe i taket eller kanske på språng i badrummet, den tar jag utan tvekan i handen och bär ut. Utan rysningar.

Annons

Som tur var!

Vi skulle byta lägenhet och ett ungt par skulle komma på besök för att titta på vår lägenhet. Det visade sig att de tagit med halva släkten, bland annat en mormor som såg ut att vara ganska gammal och skör.

Stämningen var god. De tyckte mycket om vår lägenhet och som avslutning på rundvandringen bjöd vi på kaffe och krans. Eftersom vi var så många gick det åt många koppar och vi fick plocka fram också de koppar som stod längst bak i skåpet och som sällan kom till användning.

Jag hällde upp kaffet direkt i köket och bar in de fulla kopparna. Skål då! När jag tog en klunk ur min kaffekopp kände jag omedelbart något stort och benigt i munnen. Diskret plockade jag ut det och det visade sig vara en husspindel! En stor och väldig krabat med åtta ben, som spindlar har. Den var visserligen död, men ändå. Tänk om spröda, gamla mormor fått den koppen! Jag törs inte tänka på hur det kunde ha slutat. Vi hade i vart fall inte blivit av med lägenheten.

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…