Annons

Annons

Nu går Biggest loser-Robbans största dröm i uppfyllelse!

Dela
(0)

Robban Wickström, 32, hade allt att vinna på att ställa upp i TV-programmet Biggest loser! Med hjärtproblem i släkten levde han farligt varje dag och chansen att bli pappa var liten. Men nu är målet snart nått!

Annons

I Hemmets Veckotidning nr 14 berättar han om livet före och efter TV-inspelningen. När han åkte iväg till Ekolsunds slott utanför Stockholm för att under två månader leva isolerad med de övriga tävlingsdeltagarna vägde han 175 kilo. Hustrun Cathrine vägde 85 – ett faktum som hon inte var nöjd med eftersom hon alltid varit smal och rört på sig. Tills hon träffade Robban.

Gilla Hemmets på Facebook

– Jag slutade röka och gick snabbt upp tio kilo, samtidigt som jag drogs med i hans dåliga matvanor och stillasittande liv. Jag bestämde mig för att köra mitt eget Biggest loser här hemma i Falun. Då skulle jag ju tänka på samma sätt om mat och motion som han, säger hon.

Robban är och har alltid varit medveten om att han haft urusla levnadsvanor. Med både övervikt och hjärtproblem i släkten fanns all anledning att bryta mönstret. När han och Cathrine gifte sig för ett år sedan drömde de redan om ett gemensamt barn. Inte minst för att Robban skulle få uppleva hur det är att vara pappa. Cathrine har fyra barn sedan tidigare och eftersom hon fyllt 40 tickade hennes biologiska klocka i en rasande fart.

– Vi kämpade för att jag skulle bli gravid och trodde självklart att det var min ålder med minskad äggproduktion som var boven, säger hon.

De genomgick en fertilietsutredning och gjorde två misslyckade försök med befruktning på konstgjord väg. Utredningen visade dock att det inte alls var Cathrines ålder som var problemet utan Robbans övervikt som påverkade kvaliteten på spermierna.

– De var lika slöa som jag, säger han och skrattar.

Beskedet gjorde också att han kände sig mer motiverad än någonsin att försöka gå ner i vikt. TV-programmet blev därför både hans och Cathrines räddning. För även om kärleken blommade mådde hon inte bra. Ofta var hon nedstämd och saknade ork. Nattjobb inom hemtjänsten gjorde att måltiderna var oregelbundna.

– Ibland åt jag bara en gång på ett dygn och då var det mitt i natten.

Självbilden skevade och självförtroendet rasade. Så när Robban packade väskan för åtta veckors hårt träningsläger och TV-inspelningar påbörjade Cathrine sin egen viktresa.

Hon började gå långa promenader och drog ner på snabba kolhydrater som vitt bröd, pasta och potatis. Istället äter hon kött, fisk och fågel tillsammans med grönsaker. Successivt ökades träningsdosen och kilona föll av, det ena efter det andra.

När finalen i Biggest loser spelades in i början av februari hade Robban minskat 66 kilo och Cathrine lyckats gå ner 20 kilo.

– Det är en förändring där jag har tagit tillbaka kontrollen över mitt liv, säger han.

Men det bästa av allt är inte själva viktminskningen utan att det blivit fart på Robbans spermier. Båda skiner i kapp med solen när Cathrine avslöjar den stora nyheten:

– Vi har precis fått det bekräftat. Jag är gravid!

Foto: Susanne Jobs

.


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…