Annons

Annons

Nu är Pernilla häxa: Jag har ett hett temperament hemma!

Dela
(0)

pernilla wahlgren

Nu drar Pernilla Wahlgren på sig häxdräkten och blir elak och ondskefull – på jobbet. Hemma är det raka rör! Pernilla har hämtat sig efter den svåra skilsmässan för några år sedan.
– Jag hade ett hål i hjärtat som jag fyllde med tröstshopping. Till slut insåg jag vad jag höll på med…

Annons

Snäll, söt och godhjärtad – det är så vi är vana att se Pernilla Wahlgren på scen. Nu ska det bli ändring på det. Det är dags för den onda Pernilla att träda fram!
Med start i dag, 2 januari, ska hon spela den grymma häxan Västan i Trollkarlen från Oz på Maximteatern i Stockholm.
– Det ska bli hur roligt som helst. Jag får vara stygg och ondskefull, raka motsatsen till förra gången då jag spelade den godhjärtade Dorothy. Nu får jag chansen att vara en riktig fuling, säger Pernilla med glädje i rösten.
Det är faktiskt inte första gången hon spelar ond.
– Jag hade nästan glömt bort det själv men min pappa hörde av sig och påminde mig om 1999. Det var det året jag hade rollen som den stygga råttan Tjopsan i Nils Karlsson Pyssling på just Maximteatern. Min son Benjamin, som bara var liten då, blev så rädd för mig att han brukade springa och gömma sig när jag sminkat mig för rollen…
Regler ska följas
Privata Pernilla kan faktiskt också vara elak!
– Det kan jag absolut. Jag har en ganska ironisk humor och kan säga bitska saker och vara grymt självironisk. Men annars, nej, jag har nog ett ganska gott hjärta även om jag inte är någon ängel. Jag är inte den typen som bråkar och domderar på jobbet eller med vännerna.
– Däremot har jag ett hett temperament privat. När jag kom på barnen med att ha fest med sprit i huset för något år sedan blev jag alldeles rasande. Skrek och skällde och brydde mig inte det minsta om att jag säkert var pinsam. Jag är inte konflikträdd och ingen mesmamma. Regler är till för att följas, så enkelt är det, säger Pernilla.
Nu är detta sedan länge utrett i den Wahlgrenska familjen och Pernilla och barnen Oliver, 25, Bianca, 20, Benjamin, 17, och Theodor, 7 år, är en tight familj där man gillar att umgås.

Galapremi�ren av Livet �r En Schlager, R�da mattan
– Vi är starkt bundna till varandra och jag tror att det beror på att barnen alltid har fått vara med, bakom scenen, på arbetsresor. Våra middagar hemma är heliga och väldigt värdefulla. Då är vi intensivt tillsammans och pratar med varandra om allt, berättar Pernilla.
Även äldste sonen, som flyttat hemifrån, kommer också hem på middag ibland.
– Oliver ringer mig med jämna mellanrum och frågar om vi ska fika ihop på stan. Det är sådant som värmer en mammas hjärta, speciellt som jag vet att han gör det eftersom han uppskattar våra möten och inte beroende på att han tycker synd om mig för att jag är ensam.
Pernilla är ensamstående fyrabarnsmamma och trivs för närvarande väldigt bra med detta:
– Visst kan jag längta efter kärlek men jag har inget behov av en man. Jag är hellre singel än lever i ett dåligt förhållande. Dessutom får jag mycket kärlek och feedback av mina barn, vi har en bra relation nu och jag trivs med livet!
Familjens gemensamma resor är också betydelsefulla för gemenskapen. När de semestrar ihop brukar Pernilla titta sig omkring för att se om hon är den enda ensamstående föräldern. Ofta är det så.
– Då inser jag hur privilegierad och lycklig jag är över att ha råd med detta, trots att jag är ensamstående familjeförsörjare. Att barnen fortfarande vill hänga med mig är sann lycka.
En svår period
Livet har inte alltid varit snällt mot Pernilla. Under en period shoppade hon för stora summor, ibland ruskigt stora summor.
– Jag hade ett hål i hjärtat. Jag gick igenom en skilsmässa, det var tufft och jag kände oro över hur jag skulle klara av livet som ensamförsörjare. Detta gjorde mig rastlös och jag fyllde hålet inom mig med tröstshopping.
Det hela blev ett mönster och att hon vid den tiden bodde inne i Stockholm gjorde det inte svårare att ständigt komma hem med nya varor.
– Till slut insåg jag vad jag höll på med och fick nog av mitt beteende. Jag blev inte alls lyckligare av att ha en stor skogarderob eller massor av klänningar. Det gav mig bara en kick för stunden och en magrare plånbok.
– I dag shoppar jag väldigt lite – men rensar desto mer. Att sortera bort är en njutning som varar så mycket längre, säger Pernilla som fyllde 47 år på julafton.
Hon hoppas att 2015 blir ett år då hon kommer kunna fortsätta att utveckla alla sina intressen och jobb.
– Jag går ut hårt som den onda häxan nu direkt. Sedan blir det en blandning av musik, mat, bloggande och jobbet med min webbshop. Jag kommer också att börja skriva på en ny matbok och efter Trollkarlen från Oz väntar en annan roll i en musikal.
– Allt är inte klart i nuläget så jag kan inte prata så mycket om den. Men jag kan i alla fall avslöja att jag varken ska spela ond eller god. Snarare knäpp, säger Pernilla och skrattar gott.

AV MAUD HOLMBERG KLYFT, FOTO: PETER KNUTSSON, SHUTTERSTOCK, ALL OVER PRESS

Så är Pernilla
* Ond? Nej, men jag kan ha hett temperament hemma!
* Snäll? Det hoppas jag. Men jag har mycket skinn på näsan och står upp för det jag tror på. Tar hellre en konflikt och reder ut än surar.
* Hur beskriver vännerna dig med ett ord? Rolig. Humorn är mitt vapen och den är den stora gemensamma nämnaren i min familj.
* Feminist? Självklart! Man ska inte behandlas olika utifrån kön. Lika lön för samma arbete borde vara en självklarhet, men så är det inte i alla branscher, tyvärr.
* Full fart? Ja, jag är energisk. Har alltid många bollar i luften, men kan också unna mig att bara slappa i soffan emellanåt.
* Dåliga egenskaper? Jag kan vara slarvig och tyvärr är jag tidsoptimist.

Pernilla som Häxan Västan

Trollkarlen från Oz
* Den andra januari har Trollkarlen från Oz nypremiär på Maximteatern i Stockholm med flera nya skådespelare i huvudrollerna, bland dem Pernilla Wahlgren, som elaka häxan Västan, Ola Forssmed och Kim Sulocki. Stina Eriksson fortsätter att spela huvudrollen, Dorothy.
* Filmen Trollkarlen från Oz bygger på L Frank Baums bok med samma titel som kom ut 1900. Musikalfilmen är från 1939 med en ung Judy Garland i huvudrollen som Dorothy. Filmen hade svensk premiär den 2 januari 1940 – alltså för exakt 75 år sedan!
* Over the Rainbow är den mest kända sången, som specialskrevs för att visa Judy Garlands talang. Sången gjorde succé och är i dag en klassiker och en symbolsång för USA. Judy belönades med en Oscar för sin prestation.
* Otaliga filmer, tecknade filmer, miniserier och musikaler har spelats in under årens lopp. Det finns till och med en filmversion av Trollkarlen från Oz med mupparna!
* Trollkarlen från Oz är en familjemusikal. Den handlar om Dorothy som tillsammans med sin hund hamnar i landet Oz efter en tornado. Hon får veta att den enda som kan hjälpa henne att komma hem är Trollkarlen som bor i Smaragdstaden. På sin resa till den gröne trollkarlen får hon sällskap av plåtmannen, fågelskrämman och det fega lejonet. Sällskapet möter häxor – både onda och goda…

Vinn biljetter till
Trollkarlen från Oz
Vill du se Pernilla Wahlgren och hennes kollegor i Trollkarlen från Oz i Stockholm? Nu har du chansen! Har du tur kan du vinna två biljetter till föreställningen på Maximteatern söndagen den 1 februari klockan 13.00. Fem lyckliga vinnare får två biljetter vardera.
Det enda du behöver göra är att svara på frågan:
Vem spelade flickan Dorothy Gale i filmen Trollkarlen från Oz från 1939?
1. Elizabeth Taylor
X. Liza Minnelli
2. Judy Garland
Skicka in svaret och din adress i ett mejl till [email protected] och skriv Trollkarlen från Oz i ämnesraden. Senast onsdagen den 14 januari måste vi ha ditt svar.

 

Här hittar du fler intressanta reportage:

Lars Lerin har vant sig vid att vara lycklig 

Det här gör Ernst lycklig 

Jonas Gardell hyllar livet 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…