Annons

Annons

Nu är jag som bäst tvåa

Dela
(0)

Jag har länge trott att jag var den store djurvännen här på redaktionen. Jag är ju både fågelskådare, blomälskare och humlevän. Men i morse kände jag att jag har konkurrens. En av mina kvinnliga arbetskamrater berättade om en hektisk morgon. Hon matar fåglar utanför sitt köksfönster. En talgoxe och två blåmesar är trogna gäster. Talgoxen är mest framåt av de tre. Han kommer in om dörren står öppen.

Annons

Han är också den som tydligast visar att han är hungrig. Högljutt pipande hoppar han på räcket fram mot den tomma matskålen. Väl framme pickar han ihärdigt där maten skulle vara. Sen flyger han runt i cirklar framför köksfönstret. Och min arbetskamrat, som just då sitter med stora frukostmackan i handen, avbryter sig mitt i en tugga. Vinken är ju tydlig. Hon har glömt fylla på med nötter.

Oftast är det lätt avhjälpt, men i morse var det kris. Nötterna var slut i skafferiet. Talgoxen var hungrig och uppfodrande. Min arbetskamrat fick riktigt dåligt samvete. Hon rusade ut, yrvaken och fortfarande hungrig. Matbutiken ligger nära och öppnar tidigt. Hon köpte en stor påse nötter, ilade tillbaka hem och fyllde på i matskålen. Vilken bragd!

Och jag inser att jag nog som bäst är tvåa som djurvän på den här redaktionen.

 

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…