Annons

Annons

Nöttårta med jordgubbsmousse

Baka kalasgod långpannetårta med nötmaräng och len bärmousse – ljuvligt gott som räcker till många!

Dela
(0)

Nötmarängtårta med jordgubbsmousse

Fira med sommarfin långpannetårta! Foto: Pontus Ferneman

Recept nötmarängtårta i långpanna

15–20 bitar

300 g hasselnötkärnor
3 dl florsocker
7 äggvitor

Jordgubbsmousse
5 gelatinblad
ca 350 g jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
7 dl vispgrädde

Annons

Garnering
ca 300 g jordgubbar

Ugn 175°

Gör så här

1. Mal nötterna. Blanda med florsocker. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i nötblandningen. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakpapper.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Grädda i 20–25 min. Låt svalna. Ställ gärna in i frysen, så att den är riktigt kall när moussen ska bres på.

3. Mousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Mixa jordgubbarna. Vispa äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden. Ta upp gelatinbladen. Smält dem på svag värme. Rör i ca 2 msk av jordgubbsmixen. Blanda med resten av de mixade jordgubbarna. Vänd ner i äggsmeten och tillsätt sedan grädden.

4. Låt moussen stelna lite så är den lättare att bre ut. Bre moussen på den kalla bottnen. Låt tårtan stå i kylen och stelna, minst 4 tim, gärna över natten. Garnera med jordgubbar.

 

Läs mer:

Marängtårta med bär

Läcker nötmarängtårta med chokladgrädde

Glutenfri sommartårta i långpanna



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…