Annons

Annons

Nötpepparkakor med kristyr

Här tipsar Tareq Taylor och hans dotter Ellen om hur man kan piffa upp pepparkakorna med nötter och kristyr!

Dela
(0)

Nötpepparkakor

200 g smör
1½ dl sirap
2 dl strösocker
1 dl ljust muscovadorörsocker
1½ dl filmjölk
1 msk mald kanel
1 msk mald ingefära
1 msk mald kardemumma
2 tsk mald nejlika
1 msk bikarbonat
10–12 dl vetemjöl

Annons

2 dl blandade nötter och mandlar (t ex cashew- och pinjenötter)

Kristyr 
125 g florsocker (ca 2 dl)
30 g äggvita (1 liten)
1 krm ättiksprit, 12 %

Ugn 180°

 

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull och rör i sirap samt båda sockersorterna. Häll upp blandningen i en bunke. Tillsätt filmjölk och alla kryddor.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Blanda bikarbonat med 10 dl av vetemjölet. Knåda ihop allt till en jämn deg.

3. Plasta in degen och låt den vila i kyl över natten.

4. Hacka nötterna. Kavla ut pepparkaksdegen till en ca 3 mm tjock platta. Bred ut hackade nötter över plattan och kavla in nötterna så att de fastnar. Stansa ut pepparkakor och grädda mitt i ugnen i 4–5 min. Låt pepparkakorna svalna på plåtarna.

5. Kristyr: Vispa samman florsocker, äggvita och ättika och häll upp i en spritspåse. Klipp ett litet hål i påsen och spritsa kristyren på pepparkakorna.

 

Läs mer

Pepparkakscookies

Pepparkakssnitt

Glöggbrownies

 

Av Tareq och Ellen Taylor

Foto: Pontus Ferneman

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…