Annons

Annons

Njut av nygräddade hallonkakor!

Dela
(0)

Hallontrianglar

Spännande liten kaka som gärna kan serveras med en liten gräddklick!

Hallontrianglar

35–40 st

200 g smör

5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl strösocker

2 små ägg

Fyllning

8 ägg

2 dl strösocker

1 apelsin, rivet skal

Annons

250 g kesella

5 dl crème fraiche

500 g hallon

Ugn 200º

 

Gör så här

1. Tärna smöret. Hacka samman det med mjöl, bakpulver och socker för hand eller i matberedare. Tillsätt äggen och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt 30 min.

2. Kavla eller tryck ut degen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. Nagga degen med gaffel och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

3. Fyllning: Vispa ihop ägg och socker lite lätt. Tillsätt apelsinskal, kesella och crème fraiche och rör till en jämn smet. Häll fyllningen över kakbottnen i långpannan och fördela bären ovanpå. Grädda kakan i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stelnat, 30–40 min. Låt svalna i formen. Skär kakan i trianglar.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…