Annons

Annons

Njut av ljuvlig lavendel – i glass eller i glas

Dela
(0)

Lovely lavendel!

Just nu doftar det högsommar av blå och lila prunkande lavendel på flera håll i täppan. Inte bara jag utan även fjärilar och humlor älskar dessa ljuvliga små spiror som inte bara är härliga att se och lukta på.  Dess smak är underbar i desserter och i drinkar också!

Annons

Det gäller att passa på att skörda medan blommorna är på topp, innan de börjar vissna, plocka helst på morgonen, och det behövs inte många kvistar för att spara sommaren i flaska.

Gilla Hemmets på Facebook

Det snabbaste och enklaste sättet är att koka upp en lavendelsockerlag (Lavender syrup) som du sedan kan använda i glass, i drinkar, i dessertsåser, i kakor…

 

Låt känslan av Provence komma hem till dig!

Koka upp en sockerlag av ocker och 1 dl vatten och värm tills sockret är upplöst.
tillsätt 6 lavendelkvistar lavendel med blommorna på och låt koka försiktigt i 5-10 minuter. Vill du förvara den längre så lägg gärna i en tesked citronsyra innan du tar lagen av spisen Rör gärna ner några blåbär för att få en härligt blå färg. Låt ligga ett par dagar i kylskåp för intensivare smak. Sila och häll upp på flaska.

Du kan även använda den direkt, men får lagen ligga ett par dagar blir smaken intensivare!

Maud Holmberg Klyft (text och bilder)

Godaste lavendelglassen gör du så här:

Vispa upp 3 dl vispgrädde, 3 äggulor, 2 matskedar socker och ca 1 dl lavendelsockerlag. Rör ner 2 dl blåbär och pressa saften ur en lime. Frys! Häll gärna över en skvätt lavendelsirap när du serverar – och bjud tillsammans med sommarbär!

 

Godaste lavendeldrinken:

1/5 lavendelsockerlag och 4/5 mousserande torrt vin (champagne eller annat torrt bubbel).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kärleksdans i Provence – Maritza Horn, ja just det, Melissas mamma!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…