Annons

Annons

Njut av en god kasslerpaj

Dela
(1)

Kasslerpaj

Färskriven pepparrot är gott ihop med kassler och tomater. Njut pajen varm, kall eller ljummen!

Pajdeg, grundrecept

4 port

Deg

3 dl vetemjöl

150 g smör

2 msk kallt vatten

 

Gör så här

1. Arbeta ihop mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och kör tills en degboll bildas.

Annons

2. Svep in degen i plast och låt den vila kallt i ca 20 min.

 

Kasslerpaj med sting

4 port

Deg

1 sats pajdeg, grundrecept

Gilla Hemmets på Facebook

Fyllning

250 g kassler

8 röda cocktailtomater

8 gula el orange miniplommontomater

6 salladslökar

2 msk smör

3 msk finhackad persilja

Äggstanning

3 ägg

2 dl kesella

1 1/2 dl grädde

1 1/2 dl lagrad riven ost, t ex västerbottensost

4 msk riven färsk pepparrot

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Garnering

kryddgrönt

cocktailtomater

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Gör degen och låt den vila enl grundreceptet. Tryck eller kavla ut degen, lägg den i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

2. Fyllning: Putsa och tärna kasslern. Halvera eller kvarta tomaterna. Ansa och strimla salladslökarna. Fräs löken blank och smidig i smör utan att den får färg. Tillsätt persiljan.

3. Äggstanning: Vispa ihop ägg, kesella, grädde, ost, pepparrot, salt och peppar. Fördela kassler, tomater och lök i pajskalet. Häll äggstanningen över, peta med en gaffel så att den rinner ner ordentligt. Grädda mitt i ugnen ca 40 min eller tills pajen stannat och fått fin färg.

4. Garnera med kryddgrönt och halverade cocktailtomater.

 

Fina kanter!

Tryck fast en remsa med folie längs pajkanten innan du förgräddar pajskalet så kasar inte pajdegen ner!

 

Laga även vår…

… kycklingpaj med paprika

Västerbottenspaj

ädelostpaj med lax

… italiensk salamipaj

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…