Annons

Annons

Ni ska stå på barnbarnens sida i skilsmässan

Dela
(0)

RELATIONER. Vår son har plötsligt bestämt sig för att skiljas från sin fru som han har tre små barn med. Hon har blivit som en dotter för oss och vi har alltid umgåtts mycket även om vår son varit bortrest. Vi älskar våra tre små barnbarn och har alltid hjälpt till så mycket vi kan. Sedan vår son bestämde sig för att skiljas har vår sonhustru varit förtvivlad och ofta vänt sig till oss och suttit och gråtit.
Hon kan inte förstå varför även om både hon och vi tror att han träffat någon annan. Problemet är nu att vår son tycker att vi tar hennes parti och tycker det är onödigt att vi ställer upp och tröstar henne. Han säger att hon har vänner hon kan gå till. Men vi tar inte ställning för någon utan tycker uppriktigt om henne och vill hjälpa henne när hon söker sig till oss.
Vi vill även fortsätta träffa henne med barnbarnen och stötta så mycket vi kan även efter skilsmässan. Vi vill inte lägga oss i den men kan inte bara strunta i vår förtvivlade sonhustru. Gör vi fel tycker du?
Svärföräldrarna

Annons

Jag tycker det är väldigt klokt av er att inte lägga er i själva skilsmässan, men självklart ska ni kunna stötta er sonhustru. Hon är en del av er familj, och mamma till era barnbarn. Tydligen har ni en bra relation eftersom hon söker sig till er nu när hon har det svårt och är olycklig. Jag tycker att ni ska vara tydliga mot er son att ni inte tar ställning och att ni inte ställer er på någons sida.
Om det är någons sida ni ska stå på så är det barnbarnens, och för dem är det förstås bäst om ni kan ha en fortsatt bra relation till deras mamma. Det är inte helt enkelt vid en skilsmässa när man står nära båda parter och det blir svårigheter mellan dem. Det är lätt att någon känner sig sviken och att man tar parti för den andre.
Därför är viktigt att prata och vara tydlig med att man absolut inte tar parti för någon, utom just barnen, utan vill fortsätta sin egen relation med båda. Jag hoppas att er son kan förstå detta så att ni även i fortsättningen kan ha en bra relation till er sonhustru och träffa henne och barnen tillsammans.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…