Annons

Annons

Nektarinflan med mandelmassa

Fruktig långpannekaka med fyllning av mandelmassa. Penslad marmelad ovanpå de söta nektarinerna och smördegen ger vacker glans.

Dela
(3)

Nektarinflan med mandelmassa

Nektarinflarn med mandelmassa – ljuvligt gott.

 

10–12 bitar
1 rulle kyld smördeg, ca 250 g

Fyllning
50 g smör, mjukt
2 msk råsocker
1 äggula
250 g mandelmassa
4–5 nektariner
1–2 tsk rörsocker

Garnering
1–2 msk aprikosmarmelad el liknande
röda vinbärsklasar

Annons

Ugn 200°

Gör så här

1. Lägg smördegen på plåt med bakpapper. Vik upp degen så att det blir en kant runt om. Nagga bottnen.

2. Fyllning: Rör smör, socker, äggula och mandelmassa till en kräm och bred på bottnen. Klyfta nektarinerna tunt och lägg ovanpå enl bild. Strö över lite rörsocker.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

4. Garnering: Värm marmeladen på svag värme och pensla kakans ovansida med den. Garnera med vinbär. Servera gärna med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.

 

Läs mer:

Prinsesstårta i långpanna

Ljuvliga vaniljrutor i långpanna

Hallontosca i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…