Annons

Annons

När magen blev lugn trodde jag knappt det var sant!

Dela
(0)

Birgitta Sollenbranth hade länge plågats av sin oberäkneliga mage när hon snubblade över ett preparat under en resa till Tyskland. Iberogast är ett växtbaserat läkemedel som på en vecka gjorde Birgitta nästan helt besvärsfri!


– När det var som värst gjorde mitt magknip fruktansvärt ont och jag var tvungen att åka till akuten, berättar hon i Hemmets Veckotidning nummer 22.


Birgitta har IBS, Irritable Bowel Syndrome, en magsjukdom som beror på störningar i tarmens nervsystem.

Annons

Vanliga symptom på sjukdomen är kramper och smärtor i buken, snabba växlingar mellan förstoppning och diarée, gasbildning och en akut känsla av uppblåsthet. Men problemen kan yttra sin på många olika sätt och därför är det svårt att ställa diagnosen.


När Birgitta började använda naturläkemedlet Iberogast märkte hon direkt skillnad.


– Det var som att hela magen lugnade ner sig. Det körde inte alls lika mycket i magen. Jag trodde knappt det var sant – jag som hade levt med de här besvären så länge utan hjälp!


Nyligen har läkemedelsverkat godkänt Iberogast och det finns nu på den svenska marknaden.


– Jag ser Iberogast som ett mycket välkommet tillskott i behandlingsarsenalen för en typ av besvär där vi inom vården har väldigt få bra alternativ, säger Stefan Branth, överläkare och specialist i invärtesmedicin på Akademiska universitetsjukhuset i Uppsala.

Läs mer om IBS och Iberogast i senaste numret av Hemmets Veckotidning!

Foto: Tommy Hvitfeldt


Läs mer om:

Dela
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…