Annons

Annons

Mumsiga chokladrutor

Dela
(1)

Pistasch- och daimrutor

Härligt smakrika och mjuksega kakor för alla som älskar nötter och choklad!

Pistasch- & daimrutor

48 st

400 g mjukt smör

2 dl strösocker

4 dl mörkt muscovadoråsocker

2 ägg

9 dl vetemjöl

2 tsk bikarbonat

Annons

1 tsk salt

1 dl kakaopulver

400 g mjölkchoklad med daim

1½ dl hackade pistaschnötter

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Blanda smör och sockersorterna smidigt i matberedare. Rör ner äggen, ett i taget.

2. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och kakao i en skål. Knåda ihop smörsmeten och mjölblandningen till en deg. Hacka chokladen. Arbeta in den och nötterna i degen.

3. Klä en långpanna, 25×40 cm, med bakpapper. Tryck ut degen i långpannan. Grädda mitt i ugnen 30–40 min.

4. Låt kakan svalna i formen. Lyft upp den med hjälp av bakpapperet. Skär upp kakan i rutor.

Receptet är hämtat ur Hemmets stora bakbok som går att beställa i hemsidans butik.



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…