Annons

Annons

Möt det äkta Kina

Upplevelserna väntar på oss: Vi ska gå på Kinesiska muren, besöka kejsarpalatset Förbjudna staden och, inte minst, se de fantastiska terrakottasoldaterna.

Dela
(0)

Den kinesiska muren är vald som ett av världens sju nya underverk. Foto: Scanpix

Välkommen att följa med oss till Kina! Under tio dagar kommer vi att uppleva tre välkända städer. Vi möter ett sjudande folkliv, gamla traditioner, kinesisk konst och kultur, men också det nya Kina.
Vår färd går först till staden Xi’an, som är en av Kinas äldsta städer. Här kommer vi att se ett av de föreslagna åttonde underverken, Terrakottaarmén, liksom Asiens största musikfontän vilket är en enorm upplevelse.

Gilla Hemmets på Facebook

I Terrakottaarmén finns cirka 8 000 soldater och hästar. Foto: Shutterstock/IBL

Sedan åker vi vidare till Pingyao, en av tre gamla kinesiska städer som finns med på Unescos världsarvslista. Här får vi uppleva en stad som inte förändrats sedan 1500-talet.
Till slut reser vi till Beijing, Kinas 3 000 år gamla huvudstad, med världsberömda sevärdheter som Kinesiska muren, Förbjudna staden och Sommarpalatset, 
bara för att nämna några.

Det var enbart kejsarens tjänare och vakter samt de adliga som släpptes in i Förbjudna staden. Foto: Fotolia

Även det berömda kinesiska köket på oss. Stadens många restauranger tar oss 
på en kulinarisk resa med spännande 
smakupplevelser – från matstånden längsmed trottoaren till lyxrestauranger där du kommer att känna dig som kejsaren själv! Och glöm inte den fantastiska shoppingen!

Modern arkitektur i Beijing. Foto: Scanpix

Vi tar höghastighetståget mellan platserna och bor på bra centralt belägna hotell 
i alla städerna. Vår reseledare Erik kommer att visa oss sitt alldeles egna Kina. Tidigare resenärer lovordar Erik, vi garanterar att du också får en oförglömlig upplevelse.

Höjdpunkter på resan: 

Vi promenerar på Kinesiska muren.
De världsberömda terrakottasoldaterna.
En reseledare i särklass visar oss sitt Kina.

Vill du veta mer om resan?
Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…