Annons

Annons

Mockachokladkaka med konjaksglasyr

Tung och lyxig chokladkaka med ljuvlig konjaksglasyr. Njut den i små bitar!

Dela
(1)

Mockachokladkaka med konjaksglasyr
12–14 bitar
200 g smör
200 g mörk choklad
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2½ msk starkt avsvalnat kaffe

Konjaksglasyr
1½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
25 g mjukt smör
2 msk rörsocker
1–2 msk konjak

Annons

Garnering
3–4 physalis
Ugn 175

Gör så här

1. Smält smöret. Hacka chokladen grovt och låt den smälta i det heta smöret. Rör till en slät massa.

2. Vispa samman ägg och socker. Blanda först mjölet med vaniljsocker, ta sedan i det. Tillsätt därefter kaffet och choklad-smörblandningen. Blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten.

3. Grädda på nedersta falsen 25–30 min. Låt svalna.

4. Konjaksglasyr: Koka upp grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den heta grädden. Klicka i smöret. Rör tills det blivit en slät kräm. Smaksätt med rörsocker och konjak. Låt stelna till bredbar konsistens. Bred glasyren över kakan. Låt stelna i kylen. Garnera med physalis.

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…