Annons

Annons

Mjuk rabarberkaka med mandelmassa

Saftig och ljuvligt god mjuk kaka med rabarber och mandelmassa.

Dela
(158)

Mjuk kaka med mandelmassa och rabarber

10–12 bitar
4 ägg
3½ dl strösocker
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mandelmassa
150 g rabarber
50 g smör
1 msk strösocker

Rabarbersmälta
ca 400 g rabarber
½–3/4 dl rörsocker el strösocker

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Riv mandelmassan och skär rabarbern i små bitar. Fördela mandelmassa och rabarber ovanpå smeten. Hyvla över skivor av smöret med en osthyvel och strö på socker.

3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 60–70 min.

4. Rabarbersmälta: Skär rabarbern i bitar. Lägg dem i en form eller liten långpanna. Strö på sockret. Täck över med aluminiumfolie. Låt smälta i mitten av ugnen, 20–30 min. Låt svalna.

5. Lägg rabarbersmältan på kakan strax före servering. Servera med lättvispad grädde.

 

Läs mer

Vaniljbullar

Ljuvliga vaniljrutor i långpanna

Brownies med jordnötter och mjölkchoklad

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(158)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…