Annons

Annons

Mitt förstapris – en apa!

Dela
(0)

Jag lovade att återkomma med en liten rapport om vad jag köpte, förutom potatisskrubbaren från 70-talet.

Det här var mitt bästa fynd – en gammal skolplansch med en apa. Att jag kom över den beror helt och hållet på att jag sprang 130-meters loppet i år igen. Först fram får först fynda. Efter min rekordtid (10 sekunder) föreslog försäljaren priset 20 kr och det nappade jag på, förstås.

Annons

Skolplanscher är inte min stil, egentligen, men tillsammans med två amerikakoffertar för 50 spänn kändes köpet nästan genomtänkt.

Smäll till en trälåda från Sockerbolaget, en jordglob, ytterligare någon karta, en myrten på stam samt ett bruntonat familjefotografi. Stilen är fixad!

Några vimmelbilder från byaloppisen i Harlösa, som enligt uppgift ska ha lockat nästan 2 000 personer trots att regnet hängde i luften.

Det var en hemsk trängsel vid prylborden. Till sist lyckades jag knöka mig fram till bordet där min mammakompis Ingela stod stationerad. Då kom jag också på varför jag gått till loppisen från första början – jag behövde en potatisskrubbare. Vilken tur att Den Perfekta Potatisskrubbaren stod precis mellan mig och Ingela! Femton kronor fick jag ge.

Gunnel från min kör (ni kommer att få läsa mer om henne i en krönika framöver) hade köpt några glas-prylar. Bra fynd! Vaser och skålar får man aldrig för många av. Ej heller väskor, blusar, böcker, stearinljus, halsband eller barn. Eller?

Textilbordet. Här har man inte en chans. Om du tycker att det ryker i bakgrunden, så beror det på att en gris är på väg att bli helstekt.

Vill du veta vad jag kör för taktik i de här läget, kolla min krönika från tidningen här.

En byaloppis är så mycket mer än bara loppor, trängsel och fyndchanser. Harlösa IF kan konsten att bjuda på sig själva. Här: Sänk Tränaren. Ni kan ju föreställa er jublet när ”kidsen” lyckas sänka ner snubben i den provisoriska poolen.

MARIA SVEMARK

Har du fyndat i sommar? Mejla mig gärna en bild på [email protected]

 

 

 

 

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…