Annons

Annons

Minisemlor med hallonsylt & vaniljgrädde

Dela
(0)

Minisemlor med hallonsylt & vaniljgrädde

Minisemlor med hallonsylt & vaniljgrädde

ca 20 st minisemlor
Bulldeg
25 g jäst
1 ¾ dl mjölk (rumstemp)
½ tsk stött kardemumma
¾ dl strösocker
½ ägg
1 krm salt
75 g mjukt smör
5½–6 dl vetemjöl special
Pensling & garnering
½ ägg
florsocker
Fyllning
½ dl hallonsylt
2–3 dl vispgrädde
½ tsk vaniljsocker
Ugn 250°
Gör så här
1. Bulldeg: Smula ner jästen i en bunke. Rör i lite av mjölken, vispa runt så att jästen löser sig.
2. Häll i resten av mjölken, kardemumman, sockret, ägget och saltet. Tillsätt det riktigt mjuka smöret klickvis. Arbeta in nästan allt mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och blank med degkrokar ca 5 min. Låt jäsa under duk i minst 1 tim.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till ca 20 bullar. Lägg dem på plåtar med bakpapper. Låt jäsa under duk ca 30 min.
4. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
5. Grädda i mitten av ugnen 5–7 min. Låt bullarna svalna. Skär av lock.
6. Fyllning: Bred sylt på bullarnas underdelar.
7. Vispa grädden. Blanda den med vaniljsocker. Spritsa eller klicka grädden på sylten. Lägg på locken. Pudra med florsocker eller vaniljsocker om du vill ha lite mer vaniljsmak.

Annons

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

 

 

 

 

 



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…