Annons

Annons

Minipajer med mozzarella och tomat

Prova att göra minipajer av formfranska i muffinsbleck! Enkelt och gott med färskost, mozzarella och cocktailtomater.

Dela
(0)

Tomat- och mozzarellapajer

8 st
8 skivor formfranska
200 g färskost
100 g riven mozzarellaost
2 ägg

Topping
250 g cocktailtomater, gärna olika färger
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk finhackad rosmarin

Ugn 200°

Annons

 

Gör så här

1. Tryck med ett glas ut så stora rundlar det går av brödskivorna. Kavla dem tunna med brödkavel. Lägg dem i smort muffinsbläck och tryck ner brödskivorna mot botten.

2. Rör samman färskost, mozzarella, ägg samt lite salt och peppar och fördela blandningen i pajformarna. Grädda i ca 15 min.

3. Topping: Halvera tomaterna, blanda med olivolja, vinäger, rosmarin samt salt och peppar efter smak.

4. Toppa pajerna med detta och dekorera med lite extra rosmarin.

 

Läs mer

Kantarell- och västerbottenspaj

Tomatpaj i långpanna

Italienska kycklingrullader

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…