Annons

Annons

Mina tavlor får inte gråta

Dela
(0)

Gråtande barntavlor - alltid på en loppis nära dig. Vackert, gripande, kitsch eller bara hemskt?

Med risk för att stöta mig med halva Sveriges befolkning vill jag idag berätta vad jag tycker om tavlor med gråtande barn. Om gråtande barn tycker jag inte. Inte i riktiga livet och speciellt inte på väggarna.

Annons

Jag är ingen feng shui-förespråkare, av den enkla anledningen att jag kan alldeles för lite om den här österländska läran om inredning och energier, för att testa den fullt ut. De gånger jag lånat böcker om feng shui på biblioteket har jag alltid fastnat i mitt favoritkapitel – att rensa i röran!

Gilla Hemmets på Facebook

Detta är några av de punkter i rensa i röran-filosofin som jag tagit till mig:

* Kasta vissna krukväxter.

* Rensa bort saker som inte gör dig glad, till exempel presenter som du aldrig tyckt om.

* Tänk på första intrycket i ditt hem! Undvik stök innanför entrédörren och skapa vackra blickfång – häng upp en fin tavla och ställ fram en vas med blommor från trädgården.

* För många prylar och minnessaker gör att du fastnar i ditt förflutna och har svårt att släppa in framtiden.

* Var noga med vad du hänger på väggarna – motiven kan påverka din sinnesstämning på ett negativt sätt.

Det är på grund av sista punkten som jag inte vill ha ledsna barn på väggarna. Att det sen råkat falla sig så underligt att vi mest har djurmotiv på väggarna hemma, det kan nog också vara värt en psykologisk analys. Förresten märkte vi det inte förrän barnen började prata och pekade på våra tavlor – föreställande mås, svan, kamel, häst, tiger och zebra. En grävling har vi också nu.

För något år sedan träffade jag Lasse Åberg på hans museum för en intervju inför bio-premiären av The Stig-Helmer Story. Lasse hade lagt ner ett enormt arbete på scenografin och vi började prata om vad som hängde på väggarna i hans föräldrahem.

Det som alla andra hade – fiskargubben, zigenarflickan och gråtande barnet. Jag har förresten gjort en blandning av de tre tavlorna, berättade Lasse och hämtade det här vykortet:

En gråtande zigenar-fiskargubbe. Humor!

AV MARIA SVEMARK

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…