Annons

Annons

Min syster är otrogen!

Dela
(0)

RELATIONER. Jag har hamnat i ett svårt dilemma som jag inte vet hur jag ska hantera. Jag har en syster som är ett par år äldre än mig och som jag alltid har sett upp till. Vi har båda familjer och brukar umgås flitigt och våra barn leker med varandra. Jag älskar min syster mycket och har henne som förebild. Hon brukar vara så klok och vi pratar om allt. Nu har hon berättat för mig att hon under en tid var otrogen mot sin man och funderade på att lämna honom. Hon berättade dock att hon tänkt igenom det noga och kommit fram till att det ändå är sin man hon älskar och att hon vill stanna med sin familj. Hon har nu avslutat sitt förhållande med den andre.
Jag blev helt förstummad när hon berättade, jag kunde verkligen inte tänka mig att min syster skulle göra en sådan sak. Sedan dess har jag legat vaken och tänkt på detta. Jag tycker inte om att bära på hemligheter och när jag läser din spalt brukar du alltid skriva att man ska vara öppen och ärlig. Så nu undrar jag om jag ska berätta för min systers man om detta. Jag tycker att hon har gjort något förfärligt och jag vill inte vara delaktig i det hon har gjort mot sin man. Men vad händer om jag berättar? Hur tycker du att jag ska göra? Jag behöver ditt råd.
Lillasyster

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Jag förstår att du känner dig bestört över det du fått höra, eftersom din syster har gjort något som du inte trodde att hon skulle göra. Men vi är alla människor och vi begår alla misstag. Det viktiga är hur man hantera dem och vad man gör av det. Din syster har vänt sig till dig i förtroende för att prata om någonting som förmodligen har varit både svårt och smärtsamt för henne. Hon har stått inför någonting som säkert var ett väldigt svårt val och hon har bestämt sig för att fortsätta med sin man och vårda sin familj. På vilket sätt tror du det skulle hjälpa henne och hennes man om du berättade det du vet för honom?
Ja, jag förespråkar alltid öppenhet och ärlighet, men man måste också väga för och nackdelar mot varandra. Att vara ärlig behöver inte alltid betyd att man ska berätta allt. Ibland kan det vara bättre att hålla tyst och bära saker inom sig även om det kan kännas svårt i början. Dessutom tycker jag inte att det är din sak att berätta det här för dins systers man. Om hon hade tyckt att det var bäst hade hon säkert gjort det själv. Du måste låta henne bestämma det och sköta det här på sitt sätt. Hon drabbades av kärleken, gjorde fel och försöker nu göra rätt. Stötta din syster i det. Med tiden kommer den här historien att blekna och kännas mindre svår.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…