Annons

Annons

Min son har sagt upp kontakten!

Dela
(0)

Jag är en 78-årig kvinna med tre barn. Min yngste son vill inte ha med mig att göra och bröt med mig och min man för fem år sedan. Han vägrar att säga varför och jag förstår ingenting. Jag vet var han bor och för ett par år sedan åkte jag dit och han var hemma. Men han öppnade dörren och sa bara kort att han inte hade tid och stängde igen. Jag ringer ibland men då svarar han inte. Varje gång han fyller år skickar jag kort och likaså till jul. Hans syskon förstår inte heller och han kontaktar inte dem heller. Jag har en bra relation med mina andra två barn. Jag gråter mig ofta till sömns och undrar varför han inte vill ha kontakt. Han är ju mitt älskade barn.
Förtvivlad mor
Jag förstår verkligen att det här gör dig förtvivlad. Det måste vara förfärligt att det barn man älskar bryter kontakten. Ännu svårare är det förstås om du inte alls har en aning om varför och aldrig har fått en förklaring. Då skulle du i alla fall haft en chans att förstå. Det händer ibland att någon bryter kontakten sin familj helt utan förklaring. Du har försökt kontakta din son både genom brev och genom att åka dit, men han har tydligt visat att han inte vill ha kontakt. Även om det är väldigt svårt måste du acceptera och respektera detta och försöka leva med att inte förstå. Din son är vuxen och fattar de beslut han vill.
Jag tycker dock du gör rätt i att hålla kontakt genom att skicka brev eller kort till hans födelsedag, jul etc. Där kan du berätta lite om ert liv och att du saknar honom. Försök att inte pressa honom på en förklaring eller att anklaga honom, men berätta att du älskar honom och att han alltid är välkommen tillbaka. Då vet han att du tänker på honom och att du finns där för honom om han en dag ändrar sig.

Annons

Vill du fråga om relationer? Mejla oss!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…