Annons

Annons

Min son förstår inte pengars värde

Dela
(0)

PENGAR. Min 20-årige son har ingen känsla för pengar. Han bor fortfarande hemma och är arbetslös. Det värsta är att han inte förstår värdet av pengar utan bara förväntar sig att min man och jag ska försörja honom. Han är enda barnet och vi har inte riktigt hjärta att vara för hårda. Men på något sätt måste han ju förstå att han inte alltid kan leva på oss. Har du något råd att ge oss?
Förtvivlad

Annons

Så bra att du tar upp detta vanliga dilemma. När barnen växer upp är det självklart att föräldrarna försörjer dem, och barnen blir lätt kvar i att se det som den naturliga ordningen. Men er son är vuxen nu och i längden tror jag ni alla tre mår bäst av att han får ta de krav och ansvar som hänger samman med det.
Ni har kanske inte begärt att han ska betala hyra hemma eftersom han är arbetslös – men kanhända behöver han få just det kravet på sig för att motiveras till att hitta ett jobb? Och eftersom ni låter honom bo kvar hemma behöver ni definitivt inte oroa er för att verka hårda.
Er son tycker säkert att det är bekvämt att få allt betalt, men han förblir i en beroendeställning till er och det bidrar varken till mognad eller självrespekt. Genom att ta ekonomiskt ansvar blir han självständig, då växer han också som människa.

Har du en fråga om pengar? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…