Annons

Annons

Min sambos ex förstör vårt liv

Dela
(0)

RELATIONER. Jag har nyligen flyttat ihop med en man som har två barn sedan tidigare. De är 5 och 7 år gamla. Själv har jag en son på 4 år. Allt fungerar bra mellan oss men problemet är barnens mamma. Det tog tid innan jag träffade hans barn för vi ville vara säkra på vårt förhållande innan vi blandade in barnen. Så under den tiden var det inget problem.

Annons

Men när sedan barnens mamma fick höra att hennes exman träffat en ny och att vi skulle flytta ihop så har hon gjort allt för att sabotera deras umgänge. Hon hittar på att de är sjuka, att barnen inte vill, att de ska göra något annat viktigt… Barnen berättar sedan att de inte varit sjuka och undrar varför de inte fick komma. Min sambo vill inte använda barnen utan skona dem från konflikt, så han försöker svara undvikande.

Han blir så ledsen av det här men har svårt att säga ifrån till mamman. Jag lider av att se honom och blir så arg. Jag tycker att han måste säga ifrån. Det känns som att det delvis är mitt fel att det blivit så här och att han får träffa sina barn mindre för att vi flyttat ihop. Men min sambo säger att det inte är så. Finns det något vi, eller min sambo, kan göra? Han och barnen måste ju få träffas för de älskar såklart varandra.
Olidligt

Det är sorgligt, för det låter verkligen som om mamman använder barnen i en kamp mot pappan. Troligen har hon av någon anledning blivit svartsjuk och arg på att han nu har träffat en ny och så straffar hon honom på detta sätt genom att försvåra hans umgänge med barnen. Tyvärr är detta inte alls ovanligt men det är verkligen ett oansvarigt beteende. Som förälder måste man försöka sätta barnens behov före sina egna känslor.

Det mamman säkert inte förstår är just att det är barnen som far mest illa av det här. Även om det är svårt både för pappan och för dig så skadas barnen mest av den här typen av beteende. Som du skriver så älskar de sin pappa mycket och vill naturligtvis träffa honom som förr. Det är bra att din sambo trots allt försöker hålla barnen utanför och inte spär på det hela genom att prata illa om mamman.

Jag tycker du ska uppmana din sambo att ta kontakt med kommunens familjerätt och be om samarbetssamtal med barnens mamma. Ofta är det lättare att prata när det finns en annan neutral och professionell person med. Jag tycker inte han ska vänta på att det blir bättre av sig själv för tiden är viktig för barnen. Om de tidigare bara haft ett eget muntligt avtal om umgänget så kanske de behöver ha ett skriftligt avtal för att trycka hårdare på vikten av att följa det. Som sista utväg kan din sambo vända sig till tingsrätten för en dom.

 

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…