Annons

Annons

Min nya tjej

Dela
(0)

Jag har träffat en ny tjej. En ganska liten tjej, hon är faktiskt bara 6 mm lång. Men väldigt söt, när man väl fått syn på henne. Jag fick syn på henne på lunchen igår. Jag hade köpt min vanliga macka med västkustsallad och satt i bilen intill en rivningstomt där det lyste alldeles gult av svalört. Jag åt i lugn och ro inne i bilen men sen gick jag ut för att titta närmare på blommorna.

Annons

Det var då jag såg henne. Hon satt i en av de gula svalörtsblommorna. Jag tror inte hon såg mig för hon satt lugnt kvar. Hon lunchade, på nektar och pollen. Hon verkade helt koncentrerad på maten så jag kunde försiktigt gå ner på alla fyra och avancera mot henne. Hennes kropp var mörkt brun, i ansiktet hade hon en lite ljusare hårtofs, på mellankroppen spridd ljusbrun behåring och på bakkroppen fina ljusa tvärband. Hon hade långa, slanka ben, också de lite småludna. Men vackrast var ändå hennes ögon, de var stora och mörka och det förvånade mig att hon inte såg mig. Gjorde hon det skulle hon säkert genast ta till vingarna. För det var väl inte så att hon trivdes med mitt sällskap? Kände hon kanske att jag gillade henne?

Jag tog några kliv tillbaka till bilen, plockade fram kameran och gick ner på alla fyra igen. Sen tog jag bilden och knappt hade jag gjort det förrän hon flög. På ett ögonblick var hon borta. Men jag vet vad hon heter. Hon heter småsandbi på svenska och Andrena minutula på latin. Kärt barn har många namn.


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…