Annons

Annons

Min migrän försvann när jag lärde mig att slappna av!

Dela
(0)

Sitt första anfall fick hon som nioåring och sedan dess har 41-åriga Anette Falk kämpat mot sin migrän. Inga mediciner hjälpte och när det var som värst kunde hon vara sängliggande i flera dagar.

 

Det var inte förrän i våras när hon träffade psykologen Caroline Klingenstierna som livet vände. Sex månaders KBT-behandling – kognitiv beteendeterapi – blev vägen ut från det fängelse hennes migrän blivit.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

– Caroline insåg att jag hade enorma krav på mig själv och att stressen var en stor bov i dramat. Den press jag satte på mig själv var en utlösande och förvärrande faktor för mina anfall.

 

Idag har Anette förändrat sin livsstil helt – och mer om detta kan du läsa i Hemmets Veckotidning nr 50. Där svarar också doktorn på frågor och delar med sig av sina bästa tips vid migrän och huvudvärk.

 

Foto: Anders Kallersand


Läs mer om:

Dela
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…