Annons

Annons

Min mans älskarinna trakasserade mig

Det blev en chock när Desirée fick veta att hennes man var otrogen. Sedan gav sig älskarinnan på henne. Telefonen ringde dag och natt och det kom otäcka brev.

Dela
(6)

Min mans älskarinna trakasserade mig

Peter och jag träffades när jag följde med min vän Maria ut för att festa. Jag var ensamstående mamma till en dotter på åtta månader och hade inte varit ute sedan innan hon föddes. Det var med blandade känslor som jag lämnade min dotter för att gå ut och roa mig, men Maria övertalade mig.

Annons

Peter satt i baren och vi började prata efter en stund. Jag tyckte först att han var rätt dryg och otrevlig så jag och Maria gick och satte oss vid ett bord. Lite senare kom Peter och satte sig hos oss och visade efter ett tag en trevligare och charmigare sida. Det dröjde inte länge förrän jag föll för honom.

Gilla Hemmets på Facebook

Vi började träffas och till min stora glädje gick Peter och min dotter bra ihop. Vi blev ett par och efter ett par år fick vi vår första son. Vi flyttade till hus, andra sonen kom och vi gifte oss. Livet lunkade på med jobb, barn, läxor och föräldramöten. Vi åkte utomlands på semester och åkte skidor i Sälen. Vi hade det bra.

Jag ville skiljas

Men så startade Peter eget företag och började vara borta mer och mer. Han ägnade dessutom ett par kvällar i veckan åt sina fritidsintressen. Jag fick ensam ta ansvaret för hem och barn och kunde inte gå ut själv. Det blev bråk och tjafs om detta och jag kände att jag inte ville leva så. Jag ville skiljas.

Det tog lång tid innan jag kom mig för att säga det till Peter, men så en kväll sa jag till honom att jag ville prata och tog upp mina tankar på skilsmässa. Det gick inte så bra. Vi blev ledsna båda två, ändå verkade Peter inte riktigt ta det på allvar. Han pratade om att vi skulle åka utomlands och försöka få det bra igen. Tiden gick och vi fortsatte att vara gifta. Peter fortsatte att vara borta mycket.

En söndagskväll när jag och barnen satt och tittade på tv ringde telefonen. En för mig okänd kille frågade om jag visste var min man var.

—Ja, han jobbar, svarade jag.

Killen sa att det gjorde han inte alls, Peter var hos sin älskarinna. Han berättade också att Peter hade varit hos älskarinnan de två senaste jularna.

Blev iskall inombords

Tankarna gick i spinn och känslorna rasade runt i kroppen. Jag hade ju velat skiljas och det här var en chans att komma ifrån äktenskapet. Jag borde tycka att det var toppen, men jag blev i stället helt förkrossad. Jag fattade inte själv vad det tog åt mig.

En tid av vanmakt, förtvivlan och sorgsenhet följde. Peter var förvirrad över min helomvändning. Jag undrade varför han inte hade gått med på skilsmässa tidigare utan i stället skaffat sig en älskarinna.

Det hela blev inte bättre av att älskarinnan började ringa och trakassera mig. Första gången hon ringde blev jag helt iskall inombords. Det vi sa till varandra då borde kanske aldrig ha sagts, men jag ville inte att hon skulle sätta sig på mig.

Direkt efter vårt samtal ringde hon upp Peter och beklagade sig. Sedan ringde han mig och frågade varför jag hade sagt si och så.

—Är du inte riktigt klok? sa jag. Ska jag behöva lyssna på när hon säger att du har sagt att du aldrig har älskat mig?

Peter ville att vi skulle försöka lappa ihop äktenskapet och bestämde sig för att göra slut med älskarinnan. Det blev katastrof och han kom hem med sönderrivna armar och trasig skjorta.

Ringde dag och natt

Det blev ett jobbigt halvår då mycket hände. Men så flyttade jag och träffade en ny man. Peter och älskarinnan fortsatte tillsammans. Trots det lämnade hon mig inte i fred.

Hon ringde mig både dag och natt, till slut fick jag dra ut jacket på nätterna. Hon skrev brev där hon upplyste mig om att jag var smutsig och äcklig och inte kunde laga mat. Det var förstås Peter som hade sagt det och det kändes som att sveket blev ännu större av att han lämnade ut saker om mig som hon sedan slängde i ansiktet på mig.

Hon hotade mig till livet också, inte direkt, utan via min man. Hon ringde inte bara hem till oss utan även till mitt jobb och gapade och skrek. Efter det blev jag riktigt förbannad och ringde upp Peter och sa åt honom att han fick prata med henne.

—Dra inte in mig i det här, svarade han.

Dra in honom?! Det var ju han som hade dragit in mig i allt det här. Det var ju på grund av honom som jag blev trakasserad av en kvinna som inte verkade vara normal. Vad hade jag gjort för fel mer än att vara gift med mannen som hon blev kär i? Men det räckte för att hon skulle hata mig. Situationen var minst sagt galen och jag fick söka hjälp på psykakuten.

Ett fruktansvärt svek

Nu har det gått 20 år sedan Peter och jag skilde oss. Han lever fortfarande med samma kvinna och han får varken nämna mitt namn eller prata med mig fast vi nu har ett gemensamt barnbarn. Det är sorgligt att en människa man en gång har älskat och valt att skaffa barn med kan svika en så fruktansvärt.

Det var inte bara jag som drabbades, utan även min dotter som var 14 år vid skilsmässan. Peter fick inte ha någon kontakt med henne. Varför har jag aldrig fått reda på, men jag antar att älskarinnan fick honom att sluta bry sig om henne eftersom han inte var biologisk pappa till henne.

Våra söner vågade hon inte få honom att strunta i. Det fanns nog ändå en gräns hur mycket hon kunde styra i hans liv.

Desirée

 

Läs mer

Jag fick inte mitt livs kärlek

Livet rasade när Åsa blev lämnad av sitt livs kärlek

Efter 32 år fick vår kärlek en ny chans!


Läs mer om:

Dela
(6)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…