Annons

Annons

Min man är otrogen!

Dela
(0)

RELATIONER. Jag genomgår mitt livs största sorg. Min man är 11 år yngre än jag och vi har varit tillsammans i 11 år. I somras träffade vi en kvinna i min mans ålder och jag kände att det fanns starka vibbar mellan dem. Nu träffar han henne flera dagar och nätter i veckan. I början tog jag det mest som en spännande grej för honom men innan jul berättade han att de båda har starka känslor för varandra. 

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

De gör många saker tillsammans, resor, hockey, krogen, och jag ligger i sängen och har ångest. Alla säger att jag ska lämna honom, men jag har en förhoppning om att detta ska gå över och han säger att han fortfarande älskar mig. Jag är förtvivlad och gråter varje dag. Han vet om det men säger att han inte kan låta bli att träffa henne. Jag vet inte vad jag ska göra, för jag vill inte förlora honom. 

Någon

Ja, det gör ont att förlora någon och bli övergiven. Det är därför inte konstigt att du gråter och är förtvivlad. Det som däremot inte är bra är att du helt verkar ha tappat tilliten till dig själv och ditt eget värde. Du skriver att du i början mest tog det som en ”spännande grej” för din man att träffa den här kvinnan. Men hur spännande var det för dig, och var fanns dina känslor när detta startade? Nu ligger du med ångest i sängen och hoppas att detta ska ”gå över” och att han ska komma tillbaka till dig. Men hur länge tänker du ligga där och vänta, och varför tar du inte ditt öde i egna händer? Jag håller faktiskt med dem i din närhet som säger att du ska lämna honom.

För just nu låter du honom behandla dig väldigt illa. Han säger att han älskar dig men han struntar i att du lider och gråter av hans beteende. Sanningen är nog mer att han både vill ha kakan och äta upp den, och så länge du låter honom göra så utan att ställa krav så kommer han att fortsätta med det. Jag tror att du skulle må bättre av att ställa honom mot väggen och kräva att han väljer mellan er, antingen henne eller dig. Om han väljer dig måste han omedelbart sluta träffa henne.

Om han väljer henne så vet du och får starta ett nytt liv utan honom. Sörj så länge du behöver men gå sen vidare. Nu riskerar du att sitta fast i ett dåligt förhållande där du, om det vill sig illa, kan må dåligt i åratal framöver. Men om du sätter ner foten och står upp för dig själv kommer du att må bättre även om du naturligtvis även då kommer att sörja förlusten av honom. Då kan du i alla fall sträcka på dig med vetskapen om att du inte låter någon behandla dig illa.

 

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…