Annons

Annons

Min fru har börjat dra sig undan

Dela
(0)

RELATIONER. Min fru verkar inte alls må bra och jag skulle så gärna vilja hjälpa henne. Därför skriver jag till dig och hoppas att du kan ge mig eller oss ett råd. Vi har varit gifta i många år och har två barn ihop som flyttat hemifrån och lever bra liv med jobb och sambos. Både min fru och jag har jobb och tjänar hyfsat så det finns inga sådana yttre problem i vårt liv. Ändå märker jag att min fru inte kan glädja sig åt livet utan tappat lusten till det mesta. Hon sitter bara i soffan varje kväll och tröstäter godis och massa annat onyttigt. Ofta säger hon att hon är tjock och ful och visst har hon gått upp mycket i vikt sista åren. Men hon är fortfarande vacker och attraktiv och jag älskar henne ändå. Detta säger jag till henne men det är som att hon inte tror det ändå. Min fru har alltid varit väldigt social och utåtriktad, men nu drar hon sig undan och vill helst inte gå i väg om vi blir bortbjudna. Har du något tips på hur jag kan hjälpa min fru?

Annons

”Maken”

Jag tycker det är hedervärt av dig att du vill försöka hjälpa din fru. Det låter som om hon kan ha hamnat i en depression som hon har svårt att ta sig ur. Det är bra att du visar henne din kärlek men precis som du säger så kan hon inte riktigt ta det till sig. Förmodligen för att hon just nu inte tycker om sig själv och har svårt att tänka att någon annan då gör det. Vilka tankar har hon själv om sin situation? Har du frågat om hon vill ha din hjälp att ta sig ur den? Du kan uppmuntra henne att söka en läkare för att se om hon behöver medicinsk hjälp. Det kan också hända att hon skulle behöva någon utomstående att prata med. Det du själv kan göra är också att försöka hitta på saker som du vet att din fru tycker om. Inte stora saker som kräver hennes energi, utan t ex en kvällspromenad i stället för att sitta i soffan, teater, en cykeltur eller vad som helst som bryter hennes mönster att sitta och tröstäta. En del kan du alltså försöka göra men till sist är det ändå din fru som måste få motivationen att förändra sitt liv.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…