Annons

Annons

Min fru är avundsjuk på alla

Nytt hus och en lägenhet i stan. Ingrid vill ha allt som vännerna har. Hon blir aldrig nöjd.

Dela
(1)


Ingrid och jag har i princip allt man kan önska sig och behöva. Ändå vill hon alltid ha mer. Hon är hela tiden uppmärksam på hur våra vänner har det, vad de gör eller om de har skaffat något nytt. För då vill hon ha precis likadant.

Annons

Vi bor i en villa som enligt min mening är för stor nu när barnen har flyttat hemifrån. Enda anledningen till att Ingrid skulle kunna tänka sig att sälja är om vi köpte ett ännu större hus eller byggde en villa på en sjötomt. Hon har fått det där med sjötomt på hjärnan, men jag kan inte begripa varför vi ska ta nya lån till något sådant när vi äntligen har betalat av de lån vi tog för att köpa vårt hus.

Hennes bästa väninna Eva har en övernattningslägenhet i stan och under en period förra året pratade Ingrid inte om något annat. Tänk att Evas man hade köpt lägenheten så att hon skulle slippa resa långt när hon hade nattpassen på sjukhuset. Jag förstår inte varför Ingrid skulle behöva en övernattningslägenhet. Hon arbetar numera bara halvtid och hennes arbetsplats ligger tio minuters promenad från vårt hem.

I somras var vi både i Toscana och på en vandringsresa i Patagonien, men Ingrid pratade ändå avundsjukt om alla spännande resor hennes arbetskamrater gjort. Det är otroligt att hon är så missunnsam.

Plötsligt skämdes hon

Det senaste hon har hängt upp sig på är att vår sons flickväns föräldrar har flyttat till ett nybyggt radhus i stan och nu pratar hon sig varm för att vi också ska göra det. Det skulle ju vara så bra att bo närmare centrum och ha ett hus där allt är nytt och fräscht.

Plötsligt skämdes hon för vårt hus som ju var både gammalt och slitet. Hur skulle hon kunna bjuda hem folk när vi hade en så omodern spis och ett kylskåp som var en gammal klenod. Till saken hör att vi helrenoverade köket så sent som för två år sedan och att hon då fick både ny spis och ny kyl av finaste modell. Det var hon själv som valde och det blev exakt likadana som våra vänner hade satt in när de byggde om.

Problemet är att det inte spelar någon roll om vi flyttar till ett exakt likadant nybyggt radhus som flickvännens föräldrar, efter ett tag kommer Ingrid att hitta något annat att vara avundsjuk på. Hon blir aldrig riktigt nöjd och kan inte sluta att jämföra oss med andra.

Jag tycker att det är sorgligt att Ingrid inte förstår att livet handlar om helt andra saker. Som att det har gått bra för våra barn och att vi alla har fått vara friska. Jag tycker verkligen synd om henne som inte är kapabel att njuta av allt det hon faktiskt har.

Anders

 

Läs mer

Rigmor blev mobbad på arbetsplatsen

Min mans älskarinna trakasserade mig

Våra känslor fanns kvar efter över 50 år


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…