Annons

Annons

Min efterlängtade snurra – ett fynd i fel tid

Dela
(0)

När jag var fem år ville jag ha en kassettsnurra. Morfar hade sina LP-skivor i orange plastställ i gillestugan och jag suktade efter en snurra åt mina sagoband. Nu blev det aldrig någon snurra, och några år senare var min blandbandssamling ändå alldeles för stor för att rymmas i en fjuttig snurra.

Annons

När jag var trettiofem hittade jag äntligen en snurra, på en hylla på Amnestys loppis i Hörby. När min man fick se mitt spygröna fynd sa han:

Gilla Hemmets på Facebook

– Ahvanuddå?

Vilket är skånska för ”Ah men, vad är det nu du har dragit hem, älskling?”.

– Menvadåddå, svarade jag och drog mitt trumfkort:

– Du drog ju hem en tombola. När ska du sälja lotter?

I detta tidevarv av Spotify fyller en kassettsnurra ingen funktion. Skulle vi råka bli sugna på att höra Carola sjunga Främling tar vi inte fram kassetten från -83. Vi söker på Youtube och hittar de rörliga bilderna också.

Min fina snurra står numera i förrådet, på samma hylla som en halvtrasig kassettbandspelare och en stor, röd låda med blandband från 80- och 90-talet.

På hyllan under står tombolan.

AV MARIA SVEMARK


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…