Annons

Annons

Min dotters lärare var pedofil

Familjen flyttade till en mindre ort. Här skulle allt vara tryggt och bra för barnen. Ingen anade vad läraren som verkade så trevlig och skojig skulle göra.

Dela
(0)

läraren var pedofil

Min man Mikael och jag tog ett snabbt beslut när vi fick möjlighet att köpa en bostadsrätt till ett bra pris i min hemstad. Visserligen fick vi och våra barn Lina, 11, och Johan, 15 år, flytta 15 mil. Men jag ville bo nära min mamma vars hälsa börjat vackla och dessutom lämnade vi ett stökigt område där vi var rädda för att barnen skulle hamna i dåligt sällskap.

Annons

Vi var mest oroliga för Lina som drogs till äldre ungdomar och ville vara ute mycket. Hon såg betydligt äldre ut än sina 11 år och många gissade på att hon var 14–15 år.

Flytten gick snabbt och smidigt. Både jag och Mikael jobbade inom transportbranschen och fick genast jobb på den nya hemorten. Johan började i nian och Lina i femman. Hennes lärare var en man i 50-årsåldern som hette Lars. Han verkade trevlig och skojfrisk. Han hälsade Lina välkommen till klassen och hoppades att hon skulle trivas.

Lina var en söt och pratsam tjej och hon fick snabbt nya kompisar. Allra helst umgicks hon med en flicka i klassen som hette Moa. De höll ihop både i skolan och på fritiden och var ofta hemma hos Moa. Jag var glad att vi hade flyttat till en mindre ort. Här var allt tryggt och inget ont kunde hända trodde jag.

En dag berättade Lina att de hade fått en vikarie. Lars var sjuk och skulle vara borta hela terminen. Jag tyckte att det var tråkigt eftersom barn behöver stabilitet. Lina visste inte vilken sjukdom Lars hade.

Vi ringde polisen

Så kom dagen som förändrade allt. Min mamma fyllde år och skulle bjuda på middag. Vi sa till Lina att hon skulle komma till mormor klockan fem. Hon fick absolut inte glömma bort tiden även om hon och Moa hade roligt. Lina lovade att komma i tid till mormor.

Klockan blev både fem och halv sex utan att Lina dök upp. Min mamma blev orolig och när klockan var sex blev även jag orolig. Det var inte likt Lina.

Mikael och jag gick ut och letade i samhället. Vi fick tag i en klasslista och ringde runt till hennes klasskamrater. Ingen hade sett Lina eller Moa under eftermiddagen. Däremot kunde en klasskompis berätta att Lina och Moa brukade gå ut med Lars hund.

Det hade jag inte alls hört talas om så Mikael och jag gick hem till Lars. Vi ringde på men ingen öppnade. Sedan gick vi hem till Moa och där väntade en chock. Moas mamma öppnade kraftigt berusad. Hon skrek på mig och anklagade Lina för att Moa aldrig var hemma. Jag förstod ingenting eftersom jag trott att de var hemma hos Moa efter skolan. Var hade de varit hela eftermiddagarna?

Timmarna gick och Lina dök inte upp. Vi ringde polisen, men de tyckte att vi skulle avvakta. De sa att det inte var ovanligt att barn var hemma hos någon kompis och glömde bort tiden. Först när klockan blev nio tog de försvinnandet på allvar och började leta. Mikael, Johan och några grannar deltog också i letandet. Jag stannade hemma ifall Lina skulle dyka upp.

Blodig med sönderrivna kläder

Efter några timmar ringde det på dörren och utanför stod Lina med två poliser. Jag började gråta av lättnad. Men hur såg hon ut? Kläderna var sönderrivna och hon var blodig i ansiktet. Poliserna hade försökt prata med Lina men hon var så uppriven och chockad att hon inte kunnat säga något. De hade även pratat med Moa som varit hos en annan kompis sedan Lina och hon skilts åt vid femtiden. Hon visste inte vad Lina råkat ut för.

Hela familjen fick skjuts till sjukhuset där Lina fick sina skador omskötta. Där rullades också historien om vad som hänt upp. Lina hade varit på väg till mormor när hon stötte på Lars hund som smitit. Hon gick hem till Lars för att lämna hunden och då hade han bjudit in henne.

Till en början var Lars sitt vanliga jag och hade pratat och skojat. Han frågade Lina om hon ville titta på en spännande film. Filmen var barnförbjuden, sa han, och ville bjuda Lina på alkohol. Hon tackade nej och han hällde upp mer sprit i sitt glas. Lina hade inte förstått att Lars var onykter.

När filmen börjat såg Lina att det inte var en skräckfilm som hon trott utan en erotisk film. När hon insåg det ville hon gå därifrån. Då blev Lars våldsam och tryckte ner henne på golvet och slet i hennes kläder. Lina hade skrikit och klöst Lars och som genom ett under lyckades hon ta sig loss och springa ut från hans lägenhet. Hon var i chock och hade irrat in i en närliggande skog där hon sedan suttit i flera timmar tills poliserna hittade henne.

Kallades slampa och hora

Lars greps och häktades men var i så dåligt skick att han hamnade på psyket. Han dömdes sedan för brottet som han hade erkänt, men hann aldrig avtjäna sitt fängelsestraff eftersom han dog av en hjärnblödning.

För Lina följde en svår tid. Det gick elaka rykten och hon kallades slampa och hora och hon fick höra att hon gillade gamla gubbar. Skolan var inget stöd, i stället anmälde de vår familj till socialtjänsten. Skolan menade att något måste vara fel i vår hemmiljö eftersom Lina hamnat i en sådan situation.

Det tystades ner att skolan haft en pedofil som lärare. Lars som var omtyckt och respekterad hade jobbat på skolan i många år, och jag kunde inte låta bli att undra om han hade utsatt andra barn för samma sak.

Linas tonår var besvärliga och hon fick återkommande depressioner och ångest. I dag är hon 25 år och har en sambo och en liten dotter. Hon glömmer aldrig det som hände, men har ändå fått ett bra liv. Hennes mål är att studera till sjuksköterska inom psykiatrin.

Inger

 

Läs mer: 

Yvonne utsattes för sexuella övergrepp som barn

Jag vill inte vara tyst längre

Vi var båda rädda för att berätta våra livshemligheter

 

Vill du dela med dig av din berättelse? Fyll i formuläret här eller mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…