Annons

Annons

Min dotter vill träffa sin biologiska pappa

Dela
(0)

RELATIONER. Jag och min man har tre barn tillsammans som nu nästan är vuxna. Två är fortfarande tonåringar och vår äldsta dotter är 20. Jag skriver vår dotter fast hon egentligen bara är min biologiska dotter och inte min mans. Hon var tre år när jag träffade honom och sedan dess har han älskat henne, uppfostrat henne och värnat om henne som sin egen. Han har alltid ställt upp, varit hemma då hon varit sjuk, följt med på föräldramöten, gått upp på natten och skjutsat till hennes aktiviteter. Kort sagt allt som en ”riktig” pappa ska göra. Hon kallar honom självklart pappa även om alla tre barnen alltid vetat att hon har en annan pappa. Men denne pappa har varit högst frånvarande under alla år och bara dykt upp någon gång då och då och lämnat en present, sagt hej och sedan försvunnit helt några år igen.

Annons

Flickan har varit tämligen ointresserad. Men nu har pappan hört av sig igen och flickan plötsligt blivit intresserad och de har träffats flera gånger. Nu planerar de en kortare resa tillsammans för att hälsa på flickans biologiska farmor. Min man känner sig väldigt orolig och ledsen att han plötsligt ska bli bortvald. Han visar inte så mycket men jag vet det. Hur ska vi hantera detta? Jag tycker så synd om honom. Ska jag prata med dottern?

Styvpappan

Jag förstår att det här känns svårt och annorlunda för er och kanske mest för din man. Men jag tror inte att han behöver oroa sig alls. Han kommer att förbli den känslomässiga pappan för er äldsta dotter. Det är inte så konstigt att hon är nyfiken på sin biologiska pappa och hans sida av släkten. Hon har säkert haft många frågor och undringar om honom under åren och kanske också känt sig bortvald och sviken av honom.

Hon har fått närhet och kärlek och en pappa genom din man, men det betyder inte att hon inte vill lära känna sin biologiska pappa lite mer nu när möjligheten infunnit sig. Försök vara glad för hennes skull och visa intresse för hur det fungerar och hur kontakten utvecklar sig. Det tror jag är bästa sättet att hantera det. Om du eller din man skulle visa er besvikna eller sura för att hon önskar den här kontakten så riskerar ni bara att hon får dåligt samvete och mår dåligt.

All den kärlek och omsorg din man visat er dotter och all den tid han lagt ner är som en försäkring för att deras relation är stabil, hållbar och att hon fortfarande kommer att se honom som sin pappa. Hennes biologiska pappa kan aldrig hämta in det försprånget, även om han också kan bli en omtyckt människa i hennes liv.

 

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…