Annons

Annons

Min dotter vill att jag ska bo hos dem

Dela
(0)

RELATIONER. Jag hoppas att du ska kunna ge mig lite bra råd i en fråga jag har. Min yngsta dotter och hennes man har kommit med förslaget att jag ska flytta hem till dem i en liten stuga som ligger på deras tomt. De har nyligen köpt huset, som ligger en liten bit utanför samhället där vi bor. Jag blev änka för några år sedan och bor kvar i mitt och min mans hus. Vi har även äldre barn och barnbarn som bor i byn och som jag har ett nära förhållande till. Jag har alltid ställt upp för dem och barnbarnen och är glad för vår fina relation.

Annons

Min yngsta dotter och hennes man har två små barn som ännu inte börjat skolan. Jag undrar om det är en bra idé om jag flyttar till dem och vad det skulle innebära. Hur skulle mitt privatliv bli? Tror du de vill att jag ska vara barnvakt jämt? Mina andra barn tycker bara det är bra och säger att jag kan få hjälp. Men tänk om det blir så att min dotter, eller jag, tycker att jag bor för nära? Jag vill absolut inte äventyra något så att det blir en jobbig situation och vår relation blir ansträngd.
Fundersam

Det här kan mycket väl vara en bra idé som kan fungera, men det är viktigt att du, din dotter och hennes man pratar igenom det hela ordentligt. Hur ser deras bild ut av hur de vill att det ska fungera och hur stämmer den med din bild? Vad önskar de av dig i form av barnvakt och vad kan och orkar du ställa upp med? Ska du betala hyra och i så fall hur mycket? Vad händer om de separerar eller vill flytta någon annanstans? Du blir mer beroende av dem eftersom de blir dina hyresvärdar.

Generationsboende kan vara härligt och fungera mycket bra, men det kräver också att man är öppen för att prata och ta tag i de eventuella problem som kan uppstå. Ni skulle kunna göra ett försök där du har kvar din egen bostad ett tag, kanske uthyrd, och ser hur det fungerar i praktiken. Då har du inte bränt dina broar utan kan flytta tillbaka hem om det känns som om det blir för svårt. Börja hur som helst med att prata igenom allt ordentligt.

 

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…