Annons

Annons

Min dotter accepterar inte min nya kärlek!

Dela
(0)

RELATIONER. Jag blev änka när jag var knappt 50 år efter att ha levt ett lyckligt liv med min man i över 25 år. Plötsligt stod jag ensam med två söner och en dotter och jag fick kämpa för att vi skulle klara oss. Men det gick bra och barnen har växt upp och blivit duktiga vuxna med arbeten, familjer och jag har fått sex barnbarn. Så livet har varit gott mot mig trots allt.
Jag har alltid haft många vänner och min mesta tid ägnade jag åt barnen då de växte upp. Det kändes viktigast och jag själv kom i andra hand. Men det gjorde ingenting och jag saknade ingenting. Nu när jag närmar mig 75 har jag plötsligt träffat en man och vi har blivit kära. Barnen fick träffa honom efter ett tag och var vänliga mot honom och jag trodde att de var glada för min skull. Men när det blev allvarligare och jag berättade för barnen att vi skulle flytta ihop så blev min dotter inte alls glad. Sönerna tyckte att det var trevligt men min dotter tyckte att jag var pinsam och att jag var alldeles för gammal.
Hon har sagt rentut att hon tycker att jag är tokig och det gör mig så ledsen. Är jag inte värd lite lycka på gamla dar? Är jag egoistisk?
Gammal toka

Annons

Det här är en relativt vanlig fråga som återkommer lite då och då. Jag blir alltid lite ledsen när jag får den och läser om barn som har svårt att acceptera sina föräldrars nya partner. Men det gäller att försöka sätta sig in i båda sidor.
Självklart är det här underbart för dig och jag tycker absolut inte att du är egoistisk. Du är självklart värd denna lycka och det tycker ju också två av dina tre barn. Men din dotter har lite svårt att acceptera det här. Generellt tror jag det kan vara svårt för barn att tänka sig att föräldrar har ett kärleksliv och att de kan känna passion och vara intima med någon. Barn, även vuxna sådana, vill helst inte tänka på sina föräldrar i den situationen.
När du nu träffat en ny man så väcks dessa tankar hos din dotter och det är nog därför hon tycker att du är pinsam. Kanske känner hon också en viss rädsla för att den här mannen ska komma emellan dig och henne eller dig och barnbarnen. Förhoppningsvis kommer hon att acceptera det hela när hon vant sig vid tanken. Stå på dig inför henne och säg att detta gör dig glad och lycklig.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…