Annons

Annons

Min bror tar inget ansvar för våra föräldrar

Dela
(0)

RELATIONER. Jag är så himla irriterad på min lillebror som struntar i våra gamla föräldrar. Han har alltid satt sig själv först redan när han bodde hemma. Våra föräldrar, speciellt min mamma, var väldigt svag för honom och rädd för att kräva något av honom. När han föddes var han väldigt sjuk den första tiden så de har alltid varit rädda om honom. Jag är fem år äldre och har alltid fått ta mycket ansvar.
Nu är våra föräldrar gamla och klarar sig inte längre själva. De har lite hjälp från hemtjänsten men jag får ändå åka till dem varje dag, fixa saker och det är alltid mig de ringer om de behöver något. Min bror bor i en annan stad några mil bort och de vill inte ”störa” honom. Men mig vill de störa! Jag är inte arg på mina föräldrar utan tycker att min bror ska ta sin del av ansvaret för att hjälpa dem.
Arg syrra

Annons

Jag förstår att du är arg och tycker att din bror kommer undan för lätt. Tydligen har han alltid haft mindre krav på sig och behövt ta mindre ansvar än du. Du har alltid varit stor och duktig och säkert tagit på dig mycket av vana. Detta blir särskilt tydligt nu när era föräldrar behöver mycket stöd och hjälp och både de och din bror tycks utgå från att det är du som ska hjälpa dem. Men den enda som kan försöka ändra detta är du.
Jag tror att dina föräldrar är lite för gamla för att ändra sig och man ska nog inte kräva det av dem. Däremot tycker jag att du ska ta upp detta med din bror och berätta hur du känner. Om du inte gör det har han ingen chans att ändra sig. Säkert gör han inte detta av illvilja utan han funderar säkert inte på det och är inte van att ta ansvar. Du måste tala om för honom vad du förväntar dig.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…