Annons

Annons

Michael Nyqvist har chans på en Oscar – efter sin död

Skådespelaren Michael Nyqvist arbetade in i det sista – bland annat med det danska dramat ”Du försvinner”. Nu blir filmen Danmarks bidrag till Oscargalan.

Dela
(102)

Den 27 juni dog Michael Nyqvist i lungcancer blott 56 år gammal.

Skådespelaren Michael Nyqvist i mars 2017. Bild:
Eero Hannukainen / IBL Bildbyrå

Bara de allra närmaste kände till att han var svårt sjuk. Ända in i det sista arbetade han också med diverse projekt, samtidigt som han försökte prioritera familjen.

Annons

Nu är det klart att regissören Peter Schønau Fogs film ”Du försvinner” blir Danmarks bidrag i kategorin bästa icke engelskspråkiga film, rapporterar SVT.

Filmen, som bygger på Christian Jungersens bestseller med samma namn, handlar om läraren Frederik.

”Något av en drömroll”

När han blir gripen misstänkt för ett omfattande bedrägeri uppdagas det att han fått en hjärntumör som gjort honom personlighetsförändrad. Fredriks fru och advokaten Bernard, spelad av Michael Nyqvist, inleder en process för att få honom frigiven.

– Jag har alltid varit nyfiken på juridik och har amatörläst lite, så Bernard är något av en drömroll, sa Michael Nyqvist till Hallands Nyheter i november 2015.

Jimmy Kimmel. Bild: IBL Bildbyrå

Oscarsjuryn kommer att meddela vilka filmer som nominerats till galan i slutet av januari 2018, skriver Hollywood Report.

Den 90:e Oscarsgalan går av stapeln den 4 mars 2018 i Los Angeles. Komikern Jimmy Kimmel kommer att reprisera rollen som värd för galan.

Sveriges bidrag till Oscarsgalan är Ruben Östlunds film ”The Square”.

Läs mer:

Här är arvet efter Michael Nyqvist och projektet som aldrig blev klart


Läs mer om:

Dela
(102)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…