Annons

Annons

Mia Parneviks livsbeslut: ”Viljan är viktigast och den har jag”

Fyrbarnsmamman Mia Parnevik hatar vågen och strävar efter välmående. Nu väljer hon att satsa på sig själv med hjälp av kost och träning. "Viljan är viktigast och den har jag", säger hon i en intervju med Expressen.

Dela
(189)

Mia Parnevik är van att leva sitt liv i ett högt tempo. Vi är vana att se henne som navet i succéserien ”Parneviks” i TV3 men redan i höst är hon tillbaka med ett helt nytt tv-program: ”En resa för livet”, som görs i samarbete med SOS Barnbyar.

Annons

Philippa, Mia, Jesper, Peg, Penny och Phoenix Parnevik. Foto: TV3/Linus Hallsénius

Men framförallt har den Miami-baserade svenskan valt att skifta fokus. Som fyrbarnsmamma är hon van att sätta alla andra i första hand – nu väljer Mia Parnevik att verkligen satsa på sig själv, berättar hon i en intervju med Expressen.

För sju år sedan opererade Mia Parnevik bort livmodern och äggstockarna efter stora problem med smärta. Efter operationen säger Mia att hon började öka i vikt, utan att ta tag i det. Eftersom familjen ofta har gäster medger hon att det ofta blivit lite för mycket av det goda.

– Jag har aldrig sett mig själv som överviktig. Det är nog en ganska viktig sak att säga. Även om jag är det så har jag tyckt om – och tycker om – mig själv. Jag är trygg och har en bra självkänsla. Även om någon annan skulle ha sagt ”lite för mycket tuttar här och lite för mycket rumpa där” har jag inte brytt mig. Jag är totalt ointresserad av vad andra tycker. Det handlar bara om hur man mår i sig själv. Mår jag inte bra är det intressant, allt annat är onödig energi. Alla måste få vara glada i sin egen kropp! Sen får det inte vara sjukligt, åt något håll, säger hon till Expressen.

Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

”Jag börjar se resultat”

Sedan i januari har Mia Parnevik lagt om sin kost för att äta mer hälsosamt och hon ser även till att träna varje dag tillsammans med maken Jesper Parnevik.

– Jag börjar se resultat. Fram till nu har det mest handlat om att inte äta pasta, ris och bröd. Jag har försökt få kontroll på det själv men nu tar jag in dietist också och gör det ordentligt. Nu är det steg två. Viljan är viktigast och den har jag, nu ska jag bara göra det här, säger hon till Expressen.

Bild: IBL Bildbyrå

Mia Parnevik vill samtidigt framhålla att det för hennes del handlar om välmående och inte siffran på vågen.

Hon säger också att maken Jesper (”Han är ju träningsnarkoman på alla sätt.”) är ett stort stöd. När de varit ute och rest är det han som sett till att kliv upp extra tidigt för att dra med henne till gymmet, berättar Mia Parnevik.

– Men framför allt cyklar vi väldigt mycket, det har blivit min ”escape”. Vi cyklar längs havet, tre och en halv mil per dag. Efter halva vägen stannar vi och käkar frukost på ett fik. Vi dricker gröna drinkar och sen cyklar vi tillbaka. Jag gillar inte att springa och såna saker. Jag vill ha kul på vägen, säger Mia Parnevik till Expressen.

 

Läs också:

Livskrisen gjorde Mia och Jesper Parnevik starkare

Mia-Parnevik


Läs mer om:

Dela
(189)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…