Annons

Annons

Med ljuvlig smak av pepparkaka

Dela
(0)

Mjuk pepparkaka

Saftig kaka som går bra att frysa in, fast vänta då med garneringen.

12–14 bitar
150 g smör
2½ dl farinsocker
2 ägg
1 dl turkisk yoghurt
3/4 dl fast lingonsylt
4 dl vetemjöl
1 msk malen kanel
1½ tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malda nejlikor
2 tsk bakpulver
25 g hackad mandel
3/4 dl frysta lingon (otinade)

Annons

Garnering
1½ dl florsocker
1–1½ msk vatten
lingon

Ugn 175 grader

Gör så här
1. Rör smör och farinsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör i yoghurt och lingonsylt.
2. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver. Sikta ner det i smeten. Rör i mandel och lingon. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter.
3. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 tim. Låt svalna.
4. Garnering: Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Dekorera kakan med glasyr och lingon.

Läs mer: Så gör du ditt eget pepparkakshus 
Läs mer: Ljuvliga lingonrutor 
Läs mer: Kladdkaka plus pepparkaka = sant

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…