Annons

Annons

Med inspiration från Medelhavet!

Dela
(0)

Salami, soltorkade tomater, oliver och färskost – här är en smörgåstårta med delikatesser från medelhavsländerna. Perfekt till vårens alla fester!

ca 10 port

9 st landgångsbröd

smör (bregott)

Fyllning

Annons

200 g philadelphiaost

1 vitlöksfärskost (80 g, Boursin)

1 dl lätt crème fraiche

ca 50 g pepparsalami

1/2 dl fint hackade grillade soltorkade tomater (burk)

3/4 dl hackad färsk basilika

Topping

150 g philadelphiaost

Gilla Hemmets på Facebook

3/4 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

Garnering

1–2 grönsalladshuvuden

1 dl rucolasalladsblad

ca 150 g pepparsalami

1 burk (ca 300 g) svarta oliver

1/2 rödlök

ca 10 cocktailtomater

ca 100 g fetaost

basilika

Gör så här

1. Fyllning: Blanda philadelphiaosten med vitlöksosten och crème fraichen. Tärna salamin och rör i den tillsammans med soltorkade tomater och basilika.

2. Lägg tre av brödskivorna på ett fat. Bred på ett tunt lager smör och hälften av fyllningen. Bred smör på båda sidorna av tre nya brödskivor. Lägg dem ovanpå fyllningen. Fördela resten av fyllningen på bröden. Bred smör på båda sidorna av de tre sista brödskivorna. Lägg dem ovanpå fyllningen.

3. Topping: Rör samman ingredienserna. Bred toppingen ovanpå och på kanterna av tårtan.

4. Garnering: Tryck fast de innersta bladen på huvudsalladen runt kanterna på tårtan. Lägg rucolasallad ovanpå tårtan. Garnera med salami, oliver, strimlad rödlök, halverade cocktailtomater, fetaostkuber och lite färsk basilika.

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…