Annons

Annons

Mazarinkaka med nöttosca

Underbart saftig mazarinkaka med sötsegt toscatäcke. Gör succé på fikabordet!

Dela
(85)

Mazarinkaka med tosca

ca 12 bitar

Botten
3 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
100 g smör, kallt
1 litet ägg

Fyllning
50 g smör, mjukt
1½ dl strösocker
150 g skållad malen mandel eller mandelmjöl
2 ägg
1½–2 dl repade röda vinbär

Annons

Nöttosca
100 g smör
1 dl strösocker
2½ msk ljus sirap
1½ msk vetemjöl
175 g rostade hasselnötter

Garnering
vinbärsklasar

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Botten: Arbeta ihop mjöl, socker, bakpulver, smör och ägg till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diam. Ställ i kyl, minst 30 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Fyllning: Rör det mjuka smöret och socker poröst. Tillsätt mandeln och äggen, ett i taget. Häll fyllningen i formen. Strö över vinbären.

3. Grädda i nedre delen av ugnen, 25–30 min.

4. Nöttosca: Smält smöret tillsammans med socker och sirap. Tillsätt mjöl och nötter, som kan vara hela eller grovhackade. Bred toscan på kakan.

5. Grädda mitt i ugnen, ca 20 min. Låt svalna. Servera gärna kakan garnerad med vinbärsklasar och med lite lättvispad grädde.

Tips! Det finns färdigrostade hasselnötter att köpa, annars är det enkelt att rosta själv. Hetta upp en torr panna och rosta under omrörning tills nötterna doftar ljuvligt!

 

Läs mer

Kladdkaka med lakrits

Ljuvliga rabarbermuffins

Rulltårta med nutella och jordgubbar

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(85)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…