Annons

Annons

Mazarinkaka i långpanna

Dela
(25)

Mazarinkaka

Härlig kaka som räcker till många.

Mumsiga mazarinrutor

ca 20 st

225 g mjukt smör

1 dl strösocker

5 ägg

400 g mandelmassa

1½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

100 g fint hackad mandel

ca 4 äpplen

Garnering

½ msk strösocker

Annons

2 krm malen kanel

pärlsocker

Ugn 175º

 

Gör så här

1. Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.

2. Riv mandelmassan och rör i den. Blanda mjöl, bakpulver och mandel. Vänd ner det i smeten.

3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×35 cm, med bakpapper. Skala och kärna ur äpplena. Skär i klyftor och lägg dem ovanpå smeten.

4. Garnering: Blanda strösocker och kanel. Strö blandningen och pärlsocker på kakan. Grädda i nedre delen av ugnen, 35–40 min. Låt svalna.

Av: Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(25)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…