Annons

Annons

Mazarinkaka i långpanna recept

Härlig kaka som räcker till många!

Dela
(340)

Mazarinkaka

Mums med äpplen i långpanna! Den här kakan är lättbakad och räcker till många! Foto: Pontus Ferneman

Recept mumsiga mazarinrutor

ca 20 st

225 g mjukt smör
1 dl strösocker
5 ägg
400 g mandelmassa
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g fint hackad mandel
ca 4 äpplen

Garnering
½ msk strösocker
2 krm malen kanel
pärlsocker

Annons

Ugn 175º

 

Gör så här

1. Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.

2. Riv mandelmassan och rör i den. Blanda mjöl, bakpulver och mandel. Vänd ner det i smeten.

3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×35 cm, med bakpapper. Skala och kärna ur äpplena. Skär i klyftor och lägg dem ovanpå smeten.

4. Garnering: Blanda strösocker och kanel. Strö blandningen och pärlsocker på kakan. Grädda i nedre delen av ugnen, 35–40 min. Låt svalna.

Läs mer: Äppelkaka i långpanna

Äppelkaka i långpanna


Läs mer om:

Dela
(340)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…