Annons

Annons

Krämig paj med bacon recept

Lättlagad och matig paj med bacon, mozzarellaost och purjolök. Vill du spara tid går det bra att använda färdig pajdeg.

Dela
(1.79k)

Matig paj med bacon

Missa inte vår lättlagade och matiga paj med bacon! Ska det gå extra snabbt? Använd färdig pajdeg! Foto: Pontus Ferneman

Recept krämig paj med bacon

4–6 portioner

Pajdeg
3½ dl vetemjöl
3 msk sesamfrön
125 g smör
½ tsk salt
1 litet ägg

Fyllning
1 liten purjolök
2 paprikor
280 g tärnat bacon
salt och peppar
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
250 g mozzarellaost

Annons

Garnering
färsk timjan

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Arbeta samman ingredienserna i en matberedare, låt vila svalt i plast 30 min. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam.

2. Fyllning: Ansa, skölj och skiva purjolöken. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Stek baconet, ta pannan från värmen och vänd ner purjolöken. Krydda med salt och peppar. Ta undan lite av baconröran till garnering. Blanda ägg och grädde. Dela mozzarellaosten i bitar och lägg dem i äggstanningen.

3. Häll äggstanningen i pajskalet, fördela baconröran och paprikan i pajen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, tills äggstanningen stelnat. Garnera med timjan och lite av baconröran.

 

Läs mer: Köttfärspaj med bacon och lök

Köttfärspaj med bacon och lök.


Läs mer om:

Dela
(1.79k)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…