Annons

Annons

Matig mozzarellasallad

Matig sallad med broccoli, kikärter och mozzarellaost som toppas med en läcker dressing.

Dela
(0)

Mättande mozzarellasallad

1 burk kikärter (à ca 400 g)
1 morot
1 äpple
4 rädisor (ca 40 g)
35 g blandad sallad
½ dl finskuren gräslök
1 mozzarellaost à 125 g

Marinerad broccoli
250 g broccoli
1 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk sesamolja
1 tsk honung
1 tsk worcestershiresås

Annons

Gör så här:
1
. Skär broccolin i buketter, skala och skiva stjälken. Koka i saltat vatten ca 3 min. Häll av vattnet.
2. Blanda olja, vatten, vinäger, sesamolja, honung, worcestershiresås, salt och peppar. Blanda broccolin med marinaden, låt dra minst 10 min. Vänd runt då och då.
3. Skölj kikärterna. Skala och hyvla moroten, klyfta äpplet tunt och skiva rädisorna. Blanda allt med sallad, gräslök och den marinerade broccolin.
4. Lägg upp på tallrikar eller ett serveringsfat. Dela mozzarellan i bitar och toppa salladen med den.

Gilla Hemmets på Facebook

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…