Annons

Annons

Matig bönsallad med sparris

En sallad med rostade grönsaker och bönor. Servera med en fetaoströran. Blir både gott och nyttigt!

Dela
(0)

5 Smala HV 23 Rostade grönsaker

250 g sparris
½ squash
1 röd paprika
1 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
1–2 salladslökar
½ burk sköljda svarta bönor (ca 125 g avrunna)
35 g rucolasallad

Fetaost- och citrusröra
1 dl yoghurt (10%)
75 g fetaost
finrivet skal och saft av ½ liten apelsin
finrivet skal av ½ citron
1 msk hackad färsk timjan

Annons

Ugn 225°

Gör så här

1. Ansa och dela sparris, squash och paprika i bitar. Lägg på en plåt med bakpapper. Blanda med olja, salt och peppar. Rosta i ugn, ca 20 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Strimla salladslöken och blanda med bönor och rucolasallad. Lägg upp på ett fat tillsammans med det rostade.

3. Fetaoströra: Blanda alla ingredienser till fetaoströran, smaka av med salt och peppar. Servera till salladen.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…