Annons

Annons

Marmorerade maränger

Rosta gärna nötterna lätt i stekpanna på svag värme innan du vänder ner dem i smeten så blir marängerna ännu godare – och gästerna ännu gladare!

Dela
(0)

Marmorerade maränger

16–18 st
50 g mörk choklad
3 äggvitor
2 dl strösocker
50 g hackade hasselnötter
Ugn 100°, gärna varmluft

Gör så här

1. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret, lite i taget. Vispa marängen styv och blank.

Annons

2. Vänd i nötterna. Ringla chokladen ovanpå smeten. Klicka ut marängerna på en plåt med bakpapper.

3. Grädda i mitten av ugnen ca 1 tim. De ska bli torra på undersidan, men lite sega i mitten. Låt svalna i ugnen på eftervärmen.

Gilla Hemmets på Facebook

 

Läs mer

4 snabba småkakor för oväntat besök

5 snabba småkakor

6 lättbakade kakor till fikastunden

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…