Annons

Annons

Markoolio och Tobbe budade hem Gröna Lund: Bjuder in familjer som inte har råd

Musikhjälpen 2017 är slut och lyckades slå rekord genom att samla in för 74 miljoner kronor för att motverka barnsexhandeln. Auktionen om att ha Gröna Lund för sig själva lyckades ingen mindre än Markoolio och Tobbe Trollkarl kamma hem, men de tänker inte utnyttja vinsten ensamma.

Dela
(332)

Temat i Musikhjälpen 2017 var ”Barn är inte till salu” och alla pengar går till att motverka barnsexhandel. Hela programmet leddes utav Molly Sandén, 25, Kalle Zackari Wahlström, 36, och Farah Abadi, 29. När programledarna lämnade glasburen på söndagskvällen hade det samlat in hela 74 410 363 kronor, vilket är rekord.

Annons

En stor del av insamlingen har varit alla auktioner som kändisar, företag och privatpersoner haft. En av dessa auktioner anordnades av nöjesfältet Gröna Lund där vinnaren av auktionen får ha hela anläggningen för sig själv två timmar innan öppning. Och som vinnare i den auktionen stod ingen mindre än Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 42, och Tobias ”Tobbe trollkarl” Blom, 42. För 351 101 kronor budade de hem tivolit.

Gilla Hemmets på Facebook

https://www.instagram.com/p/BczfUT3nIci/?taken-by=markoolio123

Duon får två timmar för sig själva på nöjesfältet, men deras plan är att dela med sig av köpet.

– Vi tänkte att vi slår två flugor i en smäll. Det är inte så att det är jag och Tobbe som ska åka Jetline i två timmar, utan vi tänkte bjuda in familjer som inte har en så fet plånbok så de får komma dit och tillbringa en dag, säger Markoolio i programmet.

De vill ge alla familjer en chans att få tillbringa en dag på tivolit och bara ha roligt.

– Kanske även få dit familjer som flytt från andra länder och bär med sig mindre bra upplevelser så de får komma till Gröna Lund och glömma bort allt ett tag. Och så kör jag och Tobbe ett gig också, säger Markoolio i programmet, avslutar han.

https://www.instagram.com/p/Bczr0lhgMlx/?taken-by=tobbeblomtrollkarl

Foto: Anna Tärnhuvud/Aftonbladet/IBL

Artikeln publicerades först på Hänt.se och är skriven av Jonna Friberg Wennerberg

Läs mer:

Här är några av kändisauktionerna under Musikhjälpen


Läs mer om:

Dela
(332)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…