Annons

Annons

Marknad för giftassugna

Dela
(0)

Peoples square

Nyårsrevyernas sketchmakare kanske ska flytta till Kina om de saknar inspiration! Om du vågar, kika in på Shanghaiist, en populär blogg- och nyhetssida med öron och ögon lite varstans. De har listat de mest uppseendeväckande händelserna under året som gått. Här hittar man bland annat historien om kvinnan som blev biten av en orm som legat konserverad i en flaska med vin tre månader. Själv tycker jag fortfarande bäst om krokodilen på motorvägen, en historia jag läste i en tidning som rapporterat att den dåliga luften beror på regnbrist och vindar som blåser åt fel håll. Ser man på, ser man på…

Annons

När jag mötte mina bloggkollegor för ett tag sedan påmindes jag om att jag glömt berätta om en av Shanghais mer udda turistattraktioner, nämligen äktenskapsmarknaden i People’s Park.

Och detta är alltså helt sant.

I parken samlas föräldrar, äldre släktingar och äktenskapsförmedlare för att försöka hitta en lämplig partner åt kinesiska kvinnor och män som inte lyckats hitta kärleken på egen hand. Information som längd, vikt och ålder skrivs ner på lappar på färgglada paraplyn. Inga foton visas öppet. De giftaslystna lyser med sin frånvaro.

Ni får hålla till godo med den dåliga bilden. Den togs i smyg. Äktenskapsförmedlarna är inte förtjusta i att det fotograferas på marknaden, och det kan man kanske förstå.

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…