Annons

Annons

Marängtårta med jordgubbar och daim

Njut av frasig marängtårta med grädde, bär och knaprig daim – himmelskt gott och så lätt att göra!

Dela
(344)

Pavlova med jordgubbar och daim

Frasig, fluffig och frisk – marängtårta när den är som bäst! Foto: Pontus Ferneman

Recept marängtårta med jordgubbar 
& daim

6–8 port

Maräng
4 äggvitor
2½ dl strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger

Fyllning
ca 3 dl vispgrädde
ca 1 dubbeldaim, hackad
400–500 g jordgubbar, delade

Annons

Ugn 125°, 100°

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 125°. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Blanda majsstärkelse och vanilj. Rör ner det i smeten tillsammans med vinägern.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Bred ut smeten i en rundel, ca 25 cm i diam, på en plåt med bakplåtspapper. Forma en fördjupning.

3. Ställ in i nedre delen av ugnen och sänk värmen till 100°. Grädda i 1–1½ tim. Stäng sedan av ugnen och låt stå kvar i eftervärmen.

4. Fyllning: Vispa grädden. Varva grädde, daim och jordgubbar på marängen.

 

Läs mer:

Maffiga marängbakelser

Marängtårta med jordgubbsmousse

Minipavlova med bär och grädde



 

Läs mer om:

Dela
(344)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…